Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iran

Pokrenuti reaktori u kontorverznoj iranskoj nuklearki u Bushehru

Bushehr
10.05.2011.
u 18:46

Ruska tvrtka Atomstrojexport, koja je nuklearku sagradila i opremila, priopćila je da je prvi reaktor stavljen u pogon

Ruska tvrtka Atomstrojexport objavila je da prva iranska nuklearna elektrana, ona u Bushehru, stavljena u pogon i da se trenutačno nalazi na najmanjoj snazi koju je moguće kontrolirati. Stavljanje kontroverzne nuklearke u pogon potvrdio je i iranski parlament naglasivši još jednom da je iranski nuklearni program isključivo civilni i neće služiti proizvodnji nuklearnog oružja. Ova će nuklearka biti stavljena u pun pogon i priključena na elektroenergetsku mrežu za dva mjeseca.

Ruska tvrtka Atomstrojexport dobila  je ovaj posao vrijedan milijarde dolara sredinom 90-ih, a Sjedinjene Države i druge zapadne zemlje tražile su od Rusije da odustane od ovoga posla zato što gradnjom nuklearke može Iranu pomoći da dođe do goriva za nuklearnu bombu.

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar trunchbull
trunchbull
19:02 10.05.2011.

Iran-Venezuela Bratstvo i jedinstvo!

OB
-obrisani-
19:02 10.05.2011.

Iranci su trebali dati Rusima veću vojnu bazu pokraj te atomske centrale i tako se zaštititi od napada zionista.

Avatar jele
jele
11:46 11.05.2011.

Neka. Živio iranski znanstveno-tehnološki napredak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije