Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sramotan popis

Pokrenut postupak zbog pozivanja na linč javnih osoba u Srbiji

Foto: Wikipedija
29.03.2014.
u 11:11

To je reakcija na jučer objavljen, na portalu ultradesničarskog pokreta "Naši", popis "srbomrzaca i izdajnika" na kojem su se našle mnoge poznate javne osobe iz srpskog javnog života

Tužiteljstvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv, za sada nepoznatih osoba povodom popisa "srbomrzaca" i povodom poziva na linč "Žena u crnom" koje su pozivale na obilježavanje 15-tu godišnjicu srpskih zločina nad kosovskim Albancima, javljaju mediji u Srbiji.

To je reakcija na jučer objavljen, na portalu ultradesničarskog pokreta "Naši", popis "srbomrzaca i izdajnika" na kojem su se našle mnoge poznate javne osobe iz srpskog javnog života poput Mirjane Karanović, Gorana Markovića, Svetislava Basare, Verana Matića, Nataše Kandić, Biljane Srbljanović, Gorčina Stojanovića, Latinke Perović, Borke Pavićević, Branka Raduna, Vladimira Arsenijevića, Ivana Vejvode, Srđe Popovića...

Uz to, glasnogovornik  Protuterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomir Počuca preko svog Facebook profila 25. ožujka pozvao je navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše šake između sebe", već da se udruže i pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu Republike u Beogradu obilježile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu. U priopćenju se navodi kako je postupak pokrenut "zbog osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti i rasna i druga diskriminacija iz Kaznenog zakonika Srbije".

>> Ultradesničarski pokret 'Naši' objavio popis 30 uglednih Srba 'srbomrzaca'

Komentara 11

DS
dino_saur
11:49 29.03.2014.

a pazi što njihov glasnogovornik kaže! je li dobio momentalni otkaz?! ili ga je komšija vučić odmah imenovao za zamjenika jer se iskazao kao pravi srbin?! užas, tko su nam susjedi! a naši vrli političari im se samo ulizuju!

CA
cro army
13:17 29.03.2014.

Samo brisite komentare i onda kao samo jedan sve sto vam ne odgovara brisete ako nam mislite nametnut vasu jugonestalgicnost i brigu sto se desava u srbiji nece vam uspjet !Zivjela RH!!!!!!!

ĆA
ćaćaća
14:23 29.03.2014.

očito da su zadovoljni srpskom vladom u zagrebu pa ih nema na popisu .)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije