Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVJERENSTVO O SUKOBU INTERESA

Pokrenut postupak protiv HDZ-ovca Đakića zbog imovinske kartice

Josip Đakić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.05.2019.
u 17:00

Osim postupka protiv Josipa Đakića, Povjerenstvo traži dodatna objašnjenja od zastupnika Hrvoja Runtića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića zbog nekoliko nekretnina, pokretnina i primanja koje nije naveo u imovinskoj kartici, prenosi HRT.

- Nije cjelovito ispunio izvješće o imovnom stanju, što se tiče svojih nekretnina, bilo onih koje su knjižno, vanknjižno vlasništvo, što se tiče svojih pokretnina, što se tiče OPG-a, što se tiče ove pokretnine automobila, i što se tiče svih ovih ostalih prihoda, kako za sebe, tako i tada za svoju suprugu - rekli su iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Osim toga, Povjerenstvo će tražiti dodatna pojašnjenja od nezavisnog zastupnika Hrvoja Runtića zbog neprijavljenog poreznog duga njegove supruge. Navodno postoji dug i prema privatnoj osobi.

Premijer Plenković otvorio novi pogon bjelovarske Sirele vrijedan 43 milijuna kuna

Komentara 12

DU
Deleted user
18:35 17.05.2019.

Umjesto tog beskorisnog povjerenstva DORH treba po službenoj dužnosti usporediti imovinu prije i poslije ulaska u politiku i buksat.... Koga briga za kaznu od par tisuća kuna...

ZN
znam
18:35 17.05.2019.

Dugo sam bio izvan HR pa sam nedavno cuo da je u ministarstvu poljoprivrede; savjetnik za pcelarstvo glavni uvoznik meda u HR. Usput je dobio nepovratna EU sredstva za taj posao. Meni se cini da tu Natasa treba vidjeti da li ima sukoba interesa. Mozda bi bolje pitanje bilo da li ima itko tko je na drzavnoj sisi a da nije u sukobu interesa.

DU
Deleted user
18:12 17.05.2019.

Svatko tko dirne u dičnoga i velikoga hrvatskog sina Đakić Jopu taj je ljuti i bezočni neprijatelj Hrvatske i svega hrvatskoga. Taj će gorjeti u ognju paklenom (i šire). Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije