Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koriste iste fotografije

Pojavljuju se lažni profili političara, prevaranti se predstavljaju kao oni: 'Kakav si ti to lik da želiš biti ja?'

Foto: PIXSELL
1/3
10.02.2021.
u 12:13

Uvijek moramo biti oprezni s takvim varalicama, i molim vas da tu stranicu prijavite Facebooku jer krši standarde zajednice, poručio je Bojan Glavašević

Posljednjih nekoliko dana, političari su postali meta prevaranata koji su na društvenim mrežama napravili lažne profile te se pretvarali da su oni. Danas su pratitelje sa svojih pravih profila o tome obavijestili Davor Božinović i Gordan Jandroković, a u nedjelju Bojan Glavašević

"Pojavio se lažni profil na društvenim mrežama koji se predstavlja u moje ime. Želim samo svima skrenuti pažnju kako je ovo pravi osobni profil, a ni sa jednim drugim nemam veze", poručio je Davor Božinović jutros na svom Facebook i Twitter profilu. 

Nedugo nakon njega, na Facebooku se oglasio i Gordan Jandroković koji je varalicu priupitao zašto želi biti on. 

"Dragi Facebook prijatelji i pratitelji, netko je napravio lažnu stranicu predstavljajući se u moje ime i koristeći iste fotografije. Za vašu informaciju to nisam ja, to nema veze sa mnom niti su to moje poruke. Predsjedam Saborom i pitam se kakav si ti to lik da želiš biti ja?

❗ Dragi Facebook prijatelji i pratitelji, netko je napravio lažnu stranicu predstavljajući se u moje ime i koristeći...

Objavljuje Gordan JandrokovićSrijeda, 10. veljače 2021.

 

Isti je problem istaknuo i Bojan Glavašević te ustvrdio kako će pokrenuti proces verifikacije svog pravog profila. 

"Dragi svi, izgleda da je netko napravio lažnu stranicu s koje piše komentare pretvarajući se da sam ja. Čak su uzeli fotografije s ove stranice. Uvijek moramo biti oprezni s takvim varalicama, i molim vas da tu stranicu prijavite Facebooku jer krši standarde zajednice. Ja ću u narednim danima pokrenuti proces verifikacije ove stranice kako biste uvijek znali da komentare pišem ja, a ne netko drugi. Puno hvala na pomoći. Možete biti sigurni da vam ja neću pisati komentare previše intimnog ili sumnjivog sadržaja", poručio je na Facebooku, a lažna stranica na koju je upozorio u nedjelju još je uvijek aktivna. 

Dragi svi, izgleda da je netko napravio lažnu stranicu s koje piše komentare pretvarajući se da sam ja. Čak su uzeli...

Objavljuje Bojan GlavaševićNedjelja, 7. veljače 2021.

Komentara 1

TA
Talleyard
15:31 10.02.2021.

Kakv god lažni profil bio ne može biti gori od pravog bojana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije