Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠAJNI NALOZI ZA PREKRŠITELJE

Pojačan nadzor poštivanja mjera kroz vikend, Božinović otkrio koliko je kazni podijeljeno

Karlovac: Pojačan nadzor i kontrola u kafićima i školama zbog rasta oboljelih od koronavirusa
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
22.03.2021.
u 12:43

Napomenuo je i da će od ovog tjedna stupiti na snagu odluka da svi koji krše mjere nemaju pravo dobiti naknadu za gubitke u poslovanju

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je danas kako nema govora o uvođenju međužupanijskih propusnica te da učinkovitost postojećih mjera ovisi o njihovoj provedbi zbog čega su pojačali nadzor.

- S jedne strane to ovisi o disciplini svakog građanina, a s druge strane o disciplini i odgovornosti onih koji organiziraju svoje djelatnosti. Mi smo krenuli u pojačani nadzor. U posljednja dva dana bilo je više od 5800 nadzora, od toga su izdana 32 prekršajna naloga, 120 upozorenja organizatorima ili vlasnicima objekata. Ovaj tjedan Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijet će revidirane uvjete na tragu toga da oni koji krše mjere neće moći dobiti naknade za gubitke u poslovanju. To je naš plan kako se nositi s epidemijom u ovoj situaciji i u ovim danima. Mislim da je realan i racionalan i ovisi o tome da svi provode mjere – kazao je Božinović na konferenciji za medije, odgovarajući na pitanje o mjerama uoči Uskrsa.

Istaknuo je ponovno da su u zadnjih deset mjeseci epidemiološke mjere u Hrvatskoj među najmanje restriktivnima na razini EU te da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja u kojima je ugostiteljski sektor otvoren.

 

 

Komentara 2

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
12:59 22.03.2021.

Koliko je kazni podijeljeno na Mirogoju?

SV
sveznam1
12:52 22.03.2021.

Tko je dozvolio kafica da u zatvorenom dijelu terase imaju goste?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije