Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprodaja u policiji

Pohabani i istrošeni bicikli u Slavonskom Brodu pronašli nove vlasnike: 'Nije fora voziti se biciklom kojeg svi imaju'

Slavonski Brod: Policija organizirala javnu prodaju nađenih i napuštenih stvari
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
02.06.2022.
u 16:35

Neki su čak bili i vezani, pa su kupci morali pilom prerezati lanac. Unatoč lošem stanju u kojem su se nalazili bicikli, osiromašeni građani svejedno su ih kupovali jer nemaju novca za bolje

Rasprodaja nađenih i napuštenih bicikala u dvorištu Policijske uprave u Slavonskom Brodu privukla je gotovo stotinu ljudi. Brođani su čekali u redu da bi po simboličnoj cijeni od nekoliko desetaka kuna kupili neki od pedesetak ponuđenih, pohabanih i istrošenih ljubimaca na dva kotača. 

Iako već dobrano nagriženi korozijom i zubom vremena, nerijetko  bez sjedala ili probušenih guma, većina bicikala ipak je pronašla svoje nove vlasnike.

Neki su čak bili i vezani, pa su kupci morali pilom prerezati lanac. Unatoč lošem stanju u kojem su se nalazili bicikli, osiromašeni građani svejedno su ih kupovali jer nemaju novca za bolje. 

- Bicikl sam kupio za punicu, malo ću ga još prepraviti da može lakše voziti. Platio sam ga 40 kuna, još malo ulaganja i bit će dobar - rekao je Valentin Tomek.

Joso Tunjić iz Gornje Bebrine svoj 20 kuna vrijedan bicikl kupio je iz posve drugog razloga. Vidi se da je vozilo jako staro, da nema ni sjedalicu, ali njemu to ne smeta.

- Namjeravam ga obojati, srediti, opremiti korpama sa svijećem i staviti pred kuću kao ukras. Već imam nekoliko takvih – ispričao je Tunjić.

Martinu Lamešiću najprikladnijim se učinio oldtajmer ljubljanske tvornice Rog. Namjerava ga restaurirati, "ušminkati" i voziti se njime po gradu.

- Nije fora voziti se biciklom kojeg svi imaju, nego nekim kojeg nema nitko. Uložit ću dosta truda i vremena, ali napravit ću od njega lijep i kvalitetan bicikl – rekao je Lamešić.

Iako je akcija trebala trajati tri sata, gotovo svi bicikli rasprodani su za tridesetak minuta. Među pronađenim stvarima našao se i jedan mobitel kojeg je novi vlasnik platio 100 kuna. Novac od prodaje bit će uplaćen u državni proračun.

Iz policije su objasnili da je prodaja napuštenih i pronađenih stvari, kao i prijašnjih godina, organizirana temeljem Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Građanima su ponuđeni predmeti čiji su vlasnici ostali nepoznati nakon isteka zakonskog roka čuvanja od godinu dana.

- Odaziv je kao i svaki puta dobar. Ponuda je takva kakva je, cijene su povoljne. Kao što vidite, ljudi kupuju, neki su uzeli i po dva bicikla – izvijestio je Milan Vinčazović, pomoćnik voditelja Službe kriminalističke policije PU brodsko-posavske.
 

Komentara 1

PR
prokurator
17:15 02.06.2022.

za neke ljude ti bicikli su bili velija vrijednost, kupljeni u dućanu i održavani... i na koncu prijavljeni policiji kao ukradeni. evo, sad su 20kn u lošem stanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije