Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularna kutltura

Pogledajte tko je sve glumio Nikolu Teslu!

tesle (1)
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
10.07.2013.
u 15:25

U televizijskoj seriji "Tajna Nikole Tesle" iz 1977. utjelovio ga je Rade Šerbedžija

Veliki izumitelj i znanstvenik Nikola Tesla koji je na današnji dan rođen 1856. godine u Smiljanu često je gostovao u knjigama filmovima, televizijskim serijama, stripovima pa čak i video igrama.

Tesla se na malim ekranima prvi put pojavio 1977. kad ga je u televizijskoj seriji "Tajna Nikole Tesle" utjelovio Rade Šerbedžija. U filmu "Tajna Nikole Tesle" glumio ga je srpski glumac Petar Božović, a u televizijskom filmu "Tesla" Svetozar Cvetković.

Među novijim naslovima ističe se "Prestiž" iz 2006. godine u kojem ga je odglumio David Bowie, a legendarnog znastvenika u skeč seriji "Funny or Die Presents" glumio je i John C.Reilly.

>>Citati Nikole Tesle: 'Čovjek je rođen da radi, trpi i da se bori'

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije