Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Morao čekati jutro

Pogledajte snimku spašavanja: Francuz preživio nemoguće, ostao zarobljen u prevrnutoj jedrilici 16 sati

Spašavanje Francuza iz prevrnute jedrilice
Foto: REUTERS
1/4
04.08.2022.
u 10:09

''Preživio je je nemoguće'', objasnili su ronioci obalne straže.

62-godišnji Francuz preživio je 16 sati na moru koristeći svega jedan mali džep zraka u jedrilici nakon što se prernuo. Nakon što je brodom dugim 12 metara, ispolovio iz Lisabona, poslao je signal za pomoć u ponedjeljak kasno navečer s Atlantskog oceana. Španjolska obalna straža pronašla je prevrnuti brod, ali je more bilo previše nemirno za spašavanje. Tako je zarobljeni jedriličar morao čekati jutro.

''Preživio je je nemoguće'', objasnili su ronioci obalne straže. Njegov je brod poslao signal za pomoć u ponedjeljak u 20:23 po lokalnom vremenu, a nalazio se na oko 14 milja (22,5 km) od otočja Sisargas, blizu španjolske sjeverozapadne regije Galicije. Spasilački brod s pet ronilaca, te tri helikoptera krenuli su u potragu i spašavanje. 

Ronilac je vitlom spušten na trup broda broda kako bi provjerio ima li znakova života, a jedriličar mu je odgovorio udarcem iznutra. Spasilačka ekipa na brod je pričvrstila balone kako bi spriječili da potone i čekala jutro za akciju spašavanja, piše BBC

Sljedećeg su dana dva ronioca doplivala ispod broda kako bi pomogli zarobljenom muškarcu da izađe, a zatekli su ga u neoprenskom odijelu, uronjenog u vodu do koljena. Skočio je za njima u ledenu vodu i zaplivao prema površini. Španjolsko Društvo za pomorsku sigurnost i spašavanje napisalo je na Twitteru: "Svaki spašeni život naša je najveća nagrada."

Vicente Cobelo, član tima za specijalne operacije obalne straže, rekao je da je jedriličara spasilačka ekipa helikopterom odvezla u bolnicu na preglede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije