Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice

Pogledajte milijunske štete od nevremena u goranskim šumama

drveće, gorski kotar
Foto: Pixsell
1/5
09.02.2014.
u 15:42

Oko 85 posto bukovih stabala polomljeno je u nevremenu, štete su milijunske. Iz dana u dan normalizira se stanje s elektroenergetskom mrežom u Gorskom kotaru, gdje više dana nije bilo struje zbog snijega i leda. Tamo gdje domaćinstva još nisu priključena bit će idućih dana, a manja naselja dobivaju agregate

Šumari u Gorskom kotaru pretrpjeli su višemilijunske štete nakon velikog nevremena, procjenjuje se da je polomljeno čak oko 85 posto bukovih stabala, uglavnom mladih, koja će se sada morati posjeći.

Nakon što su jučer tijekom dana zabilježili kako je u Gorskom kotaru 75 posto kućanstava ponovno spojeno u elektroenergetski sustav, iz HEP-a danas javljaju da su napori električara i montera iz cijele Hrvatske danas također dali ploda.

S krajem subote je, naime, 82 posto kupaca električne energije uključeno u mrežu.
- Od ukupno 16.154 kupca električne energije bez napona je 2.929 kupaca, tj. 18 posto, dok ih 13 posto, odnosno, 2.050 kupaca, struju prima iz velikih HEP-ovih mrežnih agregata. Monterske ekipe HEP-a završile su posao na istočnom dijelu Gorskoga kotara, kod Grada Vrbovskog, na srednjem naponu, pa je na cijelom tom području uspostavljena temeljna, srednjenaponska mreža - navode iz HEP-a.

Premda je nedjelja, i ona je elektrašima radna, pa i danas i tijekom idućih dana otklanjaju kvarove na niskom naponu, te obnavljaju i mrežu svih naponskih razina. Naseljima s malo stanovnika dopremaju se i agregati manje snage.

>>Više od 75 posto Gorskog kotara opet ima struju

Komentara 2

KA
kafka
17:39 09.02.2014.

Pa gdje je tu stoljetna šuma? Vidim samo neke mladice. Su nam šumari sve posjekli? .

Avatar billybull
billybull
18:29 09.02.2014.

poznavajuci kvalitetu bukovine u gorskom kotaru, koja se moze prodati samo kao tezinska roba, tesko je vjerovati u milionske stete...prije bi bilo da si netko opet nekaj narihtava....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije