Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pratite letove
Povratak na članak

Pogledajte kartu koja u realnom vremenu prikazuje letove aviona

Karta svijeta s letovima zrakoplova ažurira se svakih nekoliko sekundi, a omogućava vam da nađete određeni let, pratite ga te pronađete aerodrom s kojeg je zrakoplov uzletio i na koji će sletjeti

Komentari 21

MI
mickeyzg
22:24 19.09.2012.

kasnite malo, već poznato... plus ima još aplikacija za Android smartPhone, koja, osim što na mobitelu prati let aviona, još šalje važne obavijesti o letu na mail, tipa pola sata prije polaska, pola sata prije polijetanja, kašnjenje ili otkazivanje leta...

VL
OB
-obrisani-
22:25 19.09.2012.

Vidite koliko je letjelica u gotovo svakom trenutku nad Hrvatskom? Zračni koridori s istoka na zapad i sa sjevera na jug prolaze hrvatskim zračnim prostorom. Hrvatska je odgovorna za sigurnsot tih letjelica dok su u hrvatskom zračnom prostoru. Sigurnost putničkih letjelica moraju osiguravati nadzvučni borbeni zrakoplovi spremni brzo reagirati u slučaju otmice ili bilo kakve krizne situacije. Takve stvari nadležnost su HRZ-a u miru, a vlasti u Hrvatskoj ne žele uložiti novac za obnovu zračne flote modernijim letjelicama pa Hrvatska među rijetkim zemljama svijeta korisiti zastarjeli MIG-21. Nitko ne kaže da moraju kupiti nove, ali rabljene su mogli nabaviti da su htjeli. Pa jedan osrednji nogometni stadion košta koliko eskadrila rabljenih zrakoplova.

VL
Avatar perodeformero
perodeformero
22:49 19.09.2012.

Dobra stvar, prva liga. Odite na stranicu i odaberite na karti neku regiju gdje slijeće puno aviona npr: Frankfurt, zanimljivo je.

VL
CH
chainsaw.
23:51 19.09.2012.

bogami, ima ih i par oko afrike..

VL
KO
kolarjeva3
06:49 20.09.2012.

VL- jako ste brzi !!

VL
DU
Deleted user
08:59 20.09.2012.

Dobro jutro VL!!!! Jedini problem je da je kod ostalih vec vecer!!!! E jeste brzi. Pa flight radar 24 je vec dulje vrijeme on-line!!!!

VL
BO
boxerzg
09:25 20.09.2012.

iStoka, možeš li malo podrobnije objasniti kako ti vidiš ulogu "nadzvučnih borbenih zrakoplova" u slučaju otmice putničkog. Isto tako, koje druge krizne situacije u putničkom zrakoplovnom prometu bi se moglo riješiti "nadzvučnih borbenih zrakoplovima". Usput, bolje uzmi stare stripove ss Tanguyem i Laverdureom pa zadovolji maštu.

VL
BA
Bandopoly
09:36 20.09.2012.

Slabo radi preko IE. Puno polje na Chrome

VL
DU
Deleted user
09:48 20.09.2012.

@bandopoli: ja idem preko mozilla firefox-a i tu ide besprijekorno! Kod IE stalno steka

VL
Avatar gadogadni
gadogadni
09:50 20.09.2012.

dodatno se na stranici može uključitimod za pogled iz zrakoplova, pa imate odokativnu sliku onoga što i ljudi u zrakoplovu vide. Koristite ovu web stranicu uz besplatni online simulator letenja GEFS i možete se super zabaviti simulirajući pojedini let iz svojeg naslonjača.

VL
HM
House MD
09:57 20.09.2012.

boxerzg - U slučaju otmice ili nezakonitog ometanja plovidbe putničkog zrakoplova, pokreće se procedura za presretanje civilnog zrakoplova. Nadzvučna komponenta tu igra ogromnu ulogu. Nadzvučna komponenta je bitna i za nadzor FIR-a Zagreb. Hrvatski zračni prostor igra važnu ulogu u zračnom prometu, ogroman broj zrakoplova prelijeće preko našeg neba i puni naš proračun. S obzirom da smo članica NATO saveza i da imamo mirovne misije i vojnike u određenim nestabilnim dijelovima svijeta, pod prijetnjom smo terorističkog napada. U tom slučaju, ovisimo o eskadrilama drugih država. Talijani se nisu pokazali i već su nekoliko puta zakazali po tome pitanju. Sloveniju je prošle godine preletio zrakoplov koji se nije javio kontroli leta i izašao iz njihova prostora a da talijani nisu ni poletjeli. Pad zrakoplova u RH, koja je turističko središte, značilo bi nestabilnost regije, pad zračnog prometa te pad priljeva od turizma jer slovimo kao potencijalno opasna regija.

VL
BO
Bazhenov Oil Field
10:04 20.09.2012.

20.09.2012. u 09:57h House MD je napisao/la: S obzirom da smo članica NATO saveza i da imamo mirovne misije i vojnike u određenim nestabilnim dijelovima svijeta, pod prijetnjom smo terorističkog napada. ..................... Bas zato? Dobro te netko obradio, valjda u u nekom officu NATO pakta. Ako je tako onda po tome ne bi trebalo biti teroristickih napadaja u Rusiji...itd. Ili po shvacanju bas takvih ti napadaji po Rusiji nisu teroristicki...teroristi im donosu slobodu i oni se onda zovu freedom fighters.

VL
HM
House MD
10:08 20.09.2012.

Bazhenov Oil Field - Terorizam u općem smislu postoji svugdje u svijetu. I svaka država može biti meta. Mi smo samo poviše na toj listi zbog vojne podrške i intervencije u zemlje gdje je terorizam normalna stvar. Nitko me nije obradio. Argumentirao sam svoj stav i objasnio posljedice gubitka nadzvučne komponente, čak i ubacio primjer. Gdje je tvoj argument? Teroristički ispadi u Rusiju nisu posljedica vojne intervencije, već imaju drugačiju pozadinu i poruku. Najčešće su vezani za politiku Ruske Federacije prema Čečeniji.

VL
AM
a_morte_i_rossi
10:12 20.09.2012.

kakvo zagađenje atmosfere jesus krist

VL
Avatar bok
bok
10:24 20.09.2012.

ima ta stranica i kao app za iphoe. Fora je kad mozes tocno vidjti tko gore preljece. Sjajna stvar :-)

VL
BO
Bazhenov Oil Field
10:25 20.09.2012.

20.09.2012. u 10:08h House MD je napisao/la: ........ kad Hrvatska pod pritiskom Amerike kroz NATO pakta drugom udje u kucu to je dobro dijelo A kad Rusija stiti svoj teritorij od terorista koje ih salje Amerika preko Saudijske Arabije to ne valja.

VL
BO
Bazhenov Oil Field
10:29 20.09.2012.

20.09.2012. u 10:08h House MD je napisao/la: ............ Cecnije je mnogo digla svoj zivotni standard od kako su prestali dolaziti teroristi koje ih je slala Amerika preko Saudijske Arabije. Cerkezi znaju da mogu najvise uspijeti u zivotu i da su najbolje zasticeni kad imaju rusku putovnicu. Danas Cerkezi te teroriste obijese za jajca kad ih uhvate. Zato su i usutili. Ti teroristi su krenuli na druge dijelove slavenske Rusije...a Amerika ih salje da im destabilizira drzavu...to je rak rana Rusije i muslimana u Rusiji...posteni i radisni muslimani bijezu od njih kao vrag od tajmana.

VL
AL
alphastrike
10:56 20.09.2012.

predobra baza,piše da u split sljeće avion rayanaira koji dolazi u zračnu luku (ne piše split,nego neka druga) iz tamo neke zračne luke...toliko o ažurnosti ovog programa.....

VL
Avatar gadogadni
gadogadni
11:10 20.09.2012.

alphastrike, stranica ti nudi opciju mijenjanja krive informacije, pa možeš ući i 'javiti' netočnost ali to je mala gnjavaža. Ne znam da li u praksi radi, ali to je i navedeno negdje, u smislu da info nije 100% točna

VL
OB
-obrisani-
10:03 21.09.2012.

rekao sam da su djeca komunistickih parazita najbrojnija i glasnija(ukljucujuci susjede) na svom portalu I admin se prepoznao Pa dopustite i da sam pogrijesio i pretenciozan zasto drzite jednu stranu i to otvoreno pokazujete. Zar nebiste trebali tolerirati i miljenjee drgacije razmisljajucih. Naravno i to je naslijedje parazitske svijesti

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.