Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u dalmaciji

Pogledajte kako predsjednik Josipović sadi masline

Josipović masline (1)
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/17
23.04.2013.
u 10:53

Josipović je komentirao i gospodarsku krizu u Hrvatskoj. − Ako dosadašnje Vladine mjere ne budu dale rezultate, onda je jasno da ćemo morati pokrenuti nove akcije kako bi potakli gospodarski rast – poručio je Josipović.

– Razminiranje je jedno od prioritetnih zadaća. Nažalost, i mnoge zemlje širom svijeta imaju problema jer od mina ginu i stari i mladi. Gotovo 600 kilometara četvornih u Hrvatskoj je minski sumnjivo i bez razminiranja ne možemo ni jedan kraj u Hrvatskoj uspješno razvijati – rekao je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u Solarisu kraj Šibenika, gdje se održava Deseti međunarodni simpozij "Humanitarno razminiranje 2013.godine".

Na upit hoće li Hrvatska moći do 2019. godine razminirati sav prostor zagađen minama, predsjednik Josipović rekao je da su za to potrebne donacije.

Tijekom deset godina simpozija na njima su sudjelovali predstavnici više od 80 zemalja i 300 institucija. Dragan Jakopec, ravnatelj HCR-a, izjavio je kako još uvijek u Hrvatskoj jedna petina stanovništva živi uz područje zagađeno minama te istaknuo da će se daljnjim razvojem tehnologije i educiranjem pirotehničara doprinijeti da se o problemu mina što prije govori kao o iskustvu, a ne kao o problemu.

Župan Goran Pauk istaknuo je da je na šibenskom području još uvijek nerazminirano 44 kilometara četvornih.

– Dosad je ukupno razminirano samo 33 četvornih kilometra, na što je utrošeno 320 milijuna kuna, pa je potrebna svaka donacija – rekao je Pauk istaknuvši da nakon ulaska u EU treba naglasiti da postoji članica koja ima problema s minama da bismo dobili financijsku pomoć.

Josipović sadio masline ispred škole u šibenskim Meterizama

Predsjednik Ivo Josipović u sklopu posjeta Šibeniku posjetio je i jednu od najsuvremenijih škola u Hrvatskoj, na Meterizama u Šibeniku. Nakon obilaska škole i razgovora s učenicima, predsjednik je pomogao u sadnji maslina u parku ispred škole.

Predsjednik zasadio maslinu i u bivšem Cemexovom kamenolomu Sv. Kajo

Predsjednik Ivo Josipović zasadio je maslinu u bivšem Cemexovom kamenolomu Sv.Kajo, u kojemu Braniteljska zadruga Lintar brine o masliniku s 2000 stabala kojega im je tvrtka predala na upravljanje. Simboličnim kumstvom, Josipović je rekao da podržava sjajan angažman branitelja koji postižu odličan uspjeh. Naime, njihovo ekstradjevičansko maslinovo ulje okićeno je s nekoliko zlatnih medalja.

Josipović je komentirao i gospodarsku krizu u Hrvatskoj.

− Ako dosadašnje Vladine mjere ne budu dale rezultate, onda je jasno da ćemo morati pokrenuti nove akcije kako bi potakli gospodarski rast – poručio je Josipović.

>>U ovoj godini razminirat će 427 hektara u najistočnijoj županiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije