Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija hvatanja

Pogledajte kako policija u BiH lovi migrante, traže 2500 ilegalaca

17.08.2018.
u 13:15

Prema podacima bosanskohercegovačkih policijskih agencija, od početka godine do 15. kolovoza u BiH je ušlo oko 10.800 ilegalnih migranata.

U Bosni i Hercegovini trenutačno boravi između 2000 i 2300 ilegalnih migranata, što je znatno smanjenje u odnosu na srpanj, izjavio je u petak ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Prema podacima bosanskohercegovačkih policijskih agencija, od početka godine do 15. kolovoza u BiH je ušlo oko 10.800 ilegalnih migranata.

Mektić je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci ustvrdio da je stanje ilegalnih migracija ipak pod punim nadzorom, a smanjenje priljeva migranata rezultat je pojačane kontrole granice jer je u Srbiji koncentrirano na tisuće onih kojima je cilj putovati na zapad preko BiH.

1/41

"Mi ove migracije stavljamo pod nadzor i sigurno njima upravljamo", kazao je Mektić.

Potvrdio je da će migranti ubuduće biti smještani u centre koji će biti uspostavljeni u Bihaću, Velikoj Kladuši i Cazinu te istaknuo da je to pitanje konačno riješeno.

"Hrvatska policija nije dala potpune podatke kada je  izvijestila o 2500 migranata koji su od početka godine otkriveni pri pokušaju ulaska u BiH", istaknuo je Mektić.

Njegova je neizravna tvrdnja koja proistječe iz predstavljenih brojki kako je u Hrvatsku praktično uspjelo ući do osam tisuća ilegalnih migranata.

"Ili ih (hrvatska policija) nisu otkrili ili nisu dali točne podatke", ustvrdio je Mektić.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

"Policija u BiH poduzima intenzivne provjere kako bi otkrila one među ilegalnim migrantima koji su umiješani u kriminalne aktivnosti,  a dio tih mjera bila je i policijska racija provedena u četvrtak na području Bihaća kada su uhićene dvije osobe umiješane u razbojništva i krijumčarenje drogom", istaknuo je Mektić.

Kazao je da je do sada uhićeno više od trideset osoba za koje je istragama utvrđeno da su krijumčarili migrante preko teritorija BiH.

Migranti u Bihaću

1/10

Komentara 28

Avatar Trpimir
Trpimir
13:37 17.08.2018.

Sve mladi zdravi za volu rep iscupati snazni nabildani i agresivni, nema jednog djeteta, starca niti zene na slikama, a svima su im cilj samo najbogatije zemlje EU - i to su "izbjeglice" sirote nemocne?? To su invazori, osvajaci zasticeni kao licki medvjed od sorosevaca i inih, mi smo "izbjeglice"!

LU
lunar777
13:43 17.08.2018.

Zašto centri nisu bliže tamo gdje su ušli u BiH? Ovako se samo ojačava migrantska ruta da im se daje predah i baza za ulaz u Hrvatsku. Prozirno..

Avatar taqa
taqa
13:46 17.08.2018.

Smjestite ih u džamije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije