Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen video
Povratak na članak

Pogledajte kako militanti IS-a osvajaju Kobani

Militanti IS-a objavili su video kako osvajaju grad čija opsada traje već nekoliko tjedana, a na njemu se vidi kako se borci Islamske države šuljaju iza tenkova prema gradu

Komentari 59

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
21:16 07.10.2014.

Turski potez sprječavanja Kurda iz Turske da prijeđu granicu i pomognu u obrani grada Kobanija je jedan od najsramnijih poteza u povijesti. Turci ne žele pomoći neprijateljima Kurdima ali na ovaj način zajedno s ISIL-om sudjeluju u maskariranju stanovništva u Kobaniju. Sramota!

VL
DU
Deleted user
21:13 07.10.2014.

Na žalost, Kobani mi previše liči na Vukovar. Povijest će se ponoviti, ne učini li se nešto.

VL
MM
mojski.moja
22:03 07.10.2014.

isil je odgovor zapadnim rezimima koji samo pogorsavaju prava naroda u bliskom istoku, i ne samo prema muslimanima..vjerujte mi oni ne vode brigu nit o muslimanima nit o krscanima, nit o kurdima niti o jezuidima itd....jer oni svjesno tjeraju ljude na krvolocne ratove, i svi su zrtve ,samo zrtve..a jedini interes je taj da cionizam zeli svoj profit,sdruge strane vec pripremaju ratove koji ce biti jos sa vise zrtva,i neprijatelji bice tada neki drufgi narodi a ne arapi...ne vode se ovi ratovi o demokratiji i ljudskim pravima,naprotiv .

VL
SR
Srp
21:23 07.10.2014.

Kobani je Vukovar, Kobani je Srebrenica a UN su postale dernek birokratije koja pije i trosi ... Kurdi brane obitelj svoj dom a demokratski narod to gleda ISIL i Turska su zasluzili kaznu!! Nikada Turska nece postati clanica EU

VL
CA
carpediem
21:38 07.10.2014.

Turci su krivi za ovaj Masaker isto kao i IS jer Turci zele pobiti Kurde kao i IS i zato nosu istu krivicu za Masaker kao i njihovi ljubimci IS. Turci ne zele zastititi Kurde a da u Kobaniju zive Turci odmah bi Turska Vojska usla u taj grad to je dokaz da su Kurdi narod drugog reda u Turskoj i to se naziva clanica NATO-a. A ako padne Kobani onda su NATO, USA, Turska i EU na moralnoj, karakternoj na ljudskom pravu i na obrani slobode izgubili ovaj rat, jer tesko onom kod Zapad pomaze i brani, jedino gdje malo mogu oprat prljav obraz je da Kurdima dodjele neovisnu Drzavu ( Cak je i Asad dao vise slobode, prava i zastitu Kurdima nego Turci ) A ovdje se cisto vidi da su Kurdi narod drugog reda u Turskoj. Sramota od Nato koji sebe smatra borcem za ljudska prava i slobodu hm ljepa bajka.

VL
SV
svedskacroatia
22:06 07.10.2014.

E kad su dosli saudici na otvaranje dzamije u rijeci, josipovic i vlada ih dockekao kao kraljevi! A predsjednik josipovic nezna da on samo hoce sirit svoj islam!

VL
DU
Deleted user
21:14 07.10.2014.

Bolji bi naslov bio pogledajte kako je Zapad ostavio Kurde na cjedilu. Ni pravi ni zadnji puta da se tako nešto dogodilo.

VL
Avatar skynet
skynet
22:23 07.10.2014.

Ove ISIS koljače treba sistematski zalivati napalmom da umiru u najgorim mukama.

VL
GR
grabice
21:56 07.10.2014.

Jadni Kurdi.Ne dju im oruzje ne daju im da se brane ne daju da se prikljuce. Jadna civilizacija koja gleda istrebljenje jednog naroda.

VL
KN
knin95
21:42 07.10.2014.

I naravno kako se moze predpostaviti ovi sukobi se odrazavaju na suzivot naroda i na zapadu. Veceras su u Hamburgu demonstrirali Kurdi i traze pomoc za svoju bracu. Rezultat demonstriranja je bilo i razbijanje radnji koje su u vlasnistvu Turaka. Pocelo je i bice toga i vise.

VL
SM
Sv.Martin
22:02 07.10.2014.

Krivi smo svi kolektivno jer dopustamo globalnoj eliti da ovo radi! Nitko se ne pita tko i odakle financira ISIL Nikom nije cudno kako se u danasnjem 21 stoljecu ovo dopusta i svi mirno gledaju! Dosta je vise, srusit globalnu globalnu elitu tek onda ce biti mira!

VL
DU
Deleted user
21:17 07.10.2014.

Kurdi su pred padom,,,to Turskoj odgovara......Sad kad se ovaj ISIL obracuna sa Kurdima,,,onda ce opet dobit podrsku Zapada i Amera u rusenju Asada.........

VL
Avatar Iwo Jima
Iwo Jima
23:18 07.10.2014.

Svi sve vide, svi sve znaju, nitko suštinski ništa ne poduzima, samo formalno. Kurdi brane svoje domove i svoje pravo na dom i život, temeljna ljudska prava, a svijet gleda i ništa ne poduzima. Obit će se o glavu onima koji se najmanje nadaju, i koji im rade o glavama, dugoročne posljedice mogu biti dramatične. 21. stoljeće... sramota, sve više neljudi, a sve manje ljudi, ako ih još uopće ima.

VL
ML
Mlad75
22:04 07.10.2014.

na snimci se baš i ne vidi pad Kobania, nego pokušaj kao neke propagande iz koje se nevidi ama baš ništa osim da je ISiL još daleko od toga da osvoji grad...Nažalost Turci pomažu više ISilu nego Kurdima jer Kurdi su trn u oku Turaka.....Žao mi je tog Kurdskog naroda jer već stoljećima su proganjani i ubijani zbog svoje nacije i želje za slobodom....

VL
SN
snoopy58
23:49 07.10.2014.

možda i Turska pretpostavlja da će se Irak raspasti, pa taj dio koji drži IS želi za sebi, a Krde svesti na što manji prostor, pogotovo presjeći truski i irački Kurdistan, zato im i ne žele pomoći

VL
KO
Križ od suza
21:59 07.10.2014.

Najmonstruozniji genocid koji se trenutno dešava pred očima cijeloga svijeta a da nitko ama baš nitko ne čini ništa počevši od generalnog tajnika UN koji šuti ko zaliven očito nedostaje mu motivacije da prozbori koju pa do samoživih vladara diljem svijeta govori da smo se kao civilizacija koja to očito više nije sunovratili u ponor moralnog razvrata i bezosjećajnosti. Sijeme koje siju moćnici ovoga svijeta sukreatori ovoga zla niknut će i proširiti se nevjerojatnom brzinom i cijela zemaljska kugla gorjet će u ratnnom vihoru.

VL
ML
Mlad75
22:11 07.10.2014.

Okupila se neka svijetska koalicija koja na YouTube gledaju kako ISIL napada Kudre i želi pobiti sve živo u jednom gradu....toliko puta već viđeno, nažalost i sami smo to iskusili.....Sramota da nemože biti veća.....kao da su u kazalištu i gledaju dramu jednog naroda....svijetski močnici udobno izvaljeni u svoje naslonjače prate što se zbiva, a turci su otišli i korak dalje , doveli vojsku na granici da spriječe prelazak Kurda preko granice ako se povuku, odnosno valjda da pobiju ono što ostane živo.....sramota za civilizaciju i takozvano demokraciju!

VL
RP
Ružni patak
22:24 07.10.2014.

1000 Hrvata iz domovinskog rata bi ih pojeli ,,,,,za dorucak ,,,srbi su svjedoci he he ,,bbb za hdz vk

VL
WE
westsideZG
23:08 07.10.2014.

Ovo je dogovor IS i Turske:IS osvaja Kobani i eliminira Kurde a nakon cega Turska dobiva dozvolu od cijelog svijeta da ude u Siriju. IS povlaci svoju vojsku dublje u Siriju prilikom cega pojacava napade na ostale regije Sirije. Zakljucak je da Turska napokon prisvaja grad Kobani sa regijom,odmah prekida sukob sa IS te nastavlja "nevidljivu" suradnju sa Istima. Proucite malo povjest Turske u tom dijelu svijeta i sve ce vam biti jasni.

VL
Avatar R & I
R & I
21:12 07.10.2014.

Zapad i NATO su vecinom prazne price. Da ima vise nafte i plina, NATO bi sa Amerikom agresivnije reagirao. A ovi teroristi kako su zapoceli brzo ce izbiti na same granice sa Turskom, ako ne mozda i udju dublje u u Turski teritorij.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.