Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razorna snaga

Pogledajte kako je tornado poharao Milano i prevrtao kamione

nzeland
Google Maps
31.07.2013.
u 08:06

Tornada su u ponedjeljak zabilježena u još nekoliko talijanskih gradova. Pratila ih je obilna kiša pa su osim porušenih stabala na nekim mjestima zabilježene i poplave.

Tornada u Italiji posljedica su ekstremnih vremenskih uvjeta zbog klimatskih promjena. Iako vrlo opasni i nepredvidivi, poneki građani Italije koji su svjedočili ovoj rijetkoj pojavi na kopnu Italije riskirali su i odlučili tornado snimiti mobitelima. Osim u okolici Milana, tornado je "harao" i u još ponekim talijanskim gradovima, a prema nekim medijima 12 osoba je ozlijeđeno.

Tornada su u ponedjeljak zabilježena u još nekoliko talijanskih gradova. Pratila ih je obilna kiša pa su osim porušenih stabala na nekim mjestima zabilježene i poplave.

No, kako piše Atlantic Wire,  tornada zapravo ne bi trebala biti neuobičajena pojava za Italiju. Prema Europskoj bazi opasnih vremenskih prilika Italija je šesta zemlja u Europi po "gustoći tornada" na 10 tisuća kvadratnih milja (25900km²). 

Prošle godine Italiju je pogodilo čak 12 tornada, no oni su većinom zabilježeni iznad mora. 

>>Zvijezda emisije 'Lovci na tornada' Tim Samaras poginuo u Oklahomi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije