Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVENA KAMERA

Pogledajte kako izgleda život u gradu pod kontrolom Islamske države

Raqqa
Foto: Screenshot Youtube
1/2
24.09.2014.
u 23:52

Mnoge su žene došle kako bi se pridružile supruzima koji su borci, a neke i da bi se udale

Sirijka iz Raqqe skrivenom je kamerom snimila život u ovom gradu na sjeveru Sirije koji je već gotovo godinu i pol pod kontrolom terorističke skupine Islamska država, prenosi Telegraph. Video je ovaj tjedan objavljen na televizijskom kanalu France 2.

Na videu snimljenom u veljači i travnju ove godine vidi se kako su svi muškarci naoružani, a i neke žene. Jedna žena odlazi na dječje igralište s Kalašnjikovim preko ramena dok drži dijete za ruku. U drugom trenutku jedan muškarac prilazi autorici videa i prigovara što nije dovoljno dobro prekrila lice.

Zanimljiva je i scena iz internetskog kafića u kojemu žene na savršenom francuskom jeziku razgovaraju s rođacima u Francuskoj. Članovi obitelji koji ne mogu razumjeti radikalnu odluku ovih žena pokušavaju ih nagovoriti da se vrate kući, no bez uspjeha. Mnoge od njih došle su kako bi se pridružile supruzima koji su borci, a neke su se došle i udati. Prema kanalu France 2, oko 150 Francuskinja živi s pripadnicima militantnih skupina u Siriji.

 

>> SAD i saveznici započeli nove napade, na meti naftna infrastruktura

>> Vojnici kalifata odrubili glavu otetom Francuzu

Komentara 29

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:17 25.09.2014.

Navodno da ima i naših domaćih toljaga tamo....

Avatar Šljivovica
Šljivovica
01:14 25.09.2014.

Tamo zene umjestobtorbica nose kalasnjikove.

SI
sikert
08:22 25.09.2014.

Treba im raketama uništiti radio odašiljače, TV tornjeve, mjesta od kuda imaju internetsku vezu kao na snimci u ovom podrumu, uništiti izvore vode, srušiti mostove, pruge, bombama kojima se uništavaju aerodromske piste uništiti ulice u gradovima, ceste, puteve, elektronskim putem avionima avaks ometati svu komunikaciju i staviti ih u informativnu blokadu, avionima i navođenim raketama uništiti sve javne i državne velike zgrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije