Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ NOVE PERSPEKTIVE

Pogledajte kako danas izgledaju Vukovar i vukovarski Vodotoranj

vukovar
Foto: Slaven Petrić
1/4
03.04.2017.
u 19:55

Tijekom godina nakon rata i mirne reintegracije novinarske kamere i fotoaparati snimile su na tisuće sati video materijala i fotografija o Vukovaru. Grad na Dunavu postao je jedan od hrvatskih gradova koji je najčešće zastupljen u medijima i o kojem se zna gotovo sve. Snimljeno je gotovo sve, ali opet i ne sve. Slaven Petrić odlučio je da napravi jedan sasvim drugačiji video o Vukovaru.

On je uz pomoć drona napravio trominutni film koji pokazuje Vukovar iz zraka, odnosno, iz jednoga sasvim drugačijeg kuta iz kojega ga niti velika većina Vukovara nikada nije vidjela. Petrić je naglasak u svome filmu dao na središte Vukovara, Vodotoranj i Dunav. 

Snimio: Slaven Petrić

Uz laganu glazbu gledatelji mogu vidjeti kako danas izgleda središte grada, mostovi na rijeci Vuka, parkinzi, zimska lučića, nekadašnji Hotel Dunav… 

Mogu se vidjeti i brojni crveni krovovi obnovljenih kuća nakon ratnih stradanja. Video pokazuje i moćni Dunav kako prolazi pored grada i njegove obale. Ovo je i prilika i da gradske vlaste pogledaju ovaj film iz jedne sasvim drugačije perspektive kako bi mogli dalje u budućnosti planirati što raditi i u kom smjeru razvijati grad.

Ipak, najviše pozornosti izaziva pogled na najprepoznatljiviji simbol Vukovara – Vodotoranj. On se vidi u daljini, sa strane ali i iz zraka. Vide se i krateri na njegovoj površini nastali tijekom granatiranje 1991. godine. 

Kako se uskoro očekuje početak dugonajavljivane obnove ovoga simbola Vukovara i Domovinskoga rata ovo je jedna od jedinstvenih prilika da se Vodotoranj vidi i iz te perspektive. Naime, nakon obnove krateri na površini će biti zatvoreni kako bi se iskoristili za vidikovac s kojega puca pogled na cijeli grad. Iz zraka i hrvatski stijeg na vrhu Vodotornja izgleda drugačije.

>>Pogledajte Lanište iz zraka: Od kvarta na kraju grada do aktraktivnog zagrebačkog naselja

>>Jeziva snimka dronom: Evo kako danas izgleda nikad dovršena famozna zagrebačka Sveučilišna bolnica

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
20:49 03.04.2017.

Jos kad sjedne iz Beograda ratna odsteta biti ce to grad buducnosti

EM
emojmile
17:39 03.04.2017.

Zar se nije nedavno skupljao novac za obnovu? Skupljeno je dosta i što je zapelo ?

DU
Deleted user
07:21 04.04.2017.

…odlučio je da napravi… to je po kordićkinom novom pravopisu, četiri u jedan? Vi u večernjaku niže ne možete! Ili možete? I ja vas napuštam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije