Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRTKA KRITIZIRALA INVAZIJU

Čelnik ruskog Lukoila Ravil Maganov pronađen mrtav: Pao kroz prozor bolnice?

Vladimir Putin i Ravil Maganov
Foto: Profimedia
1/6
01.09.2022.
u 09:50

Lukoil, drugi po veličini proizvođač nafte u Rusiji, jedna je od rijetkih kompanija u zemlji koja se usprotivila ratu u Ukrajini

Predsjednik ruskog energetskog diva Lukoila Ravil Maganov (67) preminuo je nakon navodnog pada s prozora bolnice u Moskvi, nekoliko mjeseci nakon što je njegova tvrtka kritizirala Putinovu invaziju na Ukrajinu.

Maganov je pronađen mrtav nakon što je navodno pao s odjela na 6. katu Centralne kliničke bolnice, gdje je bio na liječenju, prenosi Telegraph.

Lukoil, drugi po veličini proizvođač nafte u Rusiji, jedna je od rijetkih kompanija u zemlji koja se usprotivila ratu u Ukrajini.

U priopćenju u ožujku navela je: "Pozivajući na što skoriji prekid oružanog sukoba, izražavamo naše iskreno suosjećanje sa svim žrtvama koje je pogodila ova tragedija. Snažno podržavamo trajni prekid vatre i rješavanje problema kroz ozbiljne pregovore i diplomaciju".

Maganov je radio u Lukoilu od 1993. godine, nedugo nakon osnutka tvrtke, i nadgledao je njezinu rafineriju, proizvodnju i istraživanje, postavši predsjednik 2020. godine. Bio je bliski suradnik jednog od osnivača Lukoila i bivšeg zamjenika sovjetskog ministra nafte, Vagita Alekperova. 

Njegov brat Nail Maganov na čelu je ruskog proizvođača nafte srednje veličine Tatnefta.

U svibnju preminuo bivši najviši izvršni direktor Lukoila

Kao što smo pisali u svibnju, pod misterioznim okolnostima pronađen je mrtav bivši najviši izvršni direktor Lukoila, milijarder Alexander Subbotin (43).

Milijarder je tražio savjet šamana kako bi izliječio mamurluk, prema službenoj verziji događaja, ali njegova smrt došla je nakon smrti drugih tajkuna za koje su kritičari Putinova režima rekli da bi mogla biti ubojstva.

Oligarh, koji je posjedovao unosnu brodarsku tvrtku, navodno je liječen otrovom žabe krastače, a otrov mu je stavljen u posjekotinu na koži. Ubrzo nakon toga Subbotin je doživio srčani udar te je dobio tabletu za smirenje od biljke valerijane. Više pročitajte OVDJE

VIDEO: Pakistan proglasio izvanredno stanje: Pogledajte razmjere goleme poplave, poginule stotine ljudi

 

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar tarana
tarana
10:02 01.09.2022.

Gravitacija očito veći problem nego li fenomen kako se obično misli.

JO
jocoudriga
10:49 01.09.2022.

I pad je let...

Avatar Asterix
Asterix
12:01 01.09.2022.

Više se niti ne trude oko izvedbe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije