Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Poginuo biciklist u Garešnici. Policija objavila detalje

policija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija
1/2
26.03.2021.
u 08:15

Temeljen naloga zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru na tijelu smrtno stradalog će se danas, 26. ožujka, obaviti obdukcija.

Biciklist je preminuo u Garešnici nakon što ga je autom udarila druga osoba odbacivši ga u jarak. Biciklist nije preminuo na licu mjesta već kasnije u bolnici. U službenom policijskom priopćenju stoji da biciklist nije bio pravilno označen za noćnu vožnju.

Jučer, 25. ožujka oko 19.50 sati u Graničarskoj ulici u Garešnici, u smjeru Kajgane, 30-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom „Ford Focus“, bjelovarskih registracijskih oznaka. Desnom stranom vozila prilikom obilaženja zapeo je za neosvijetljeni bicikl i 76-godišnjeg pješaka koji je gurao bicikl bez reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeće, krećući se kolnikom u istom smjeru, pri čemu su pješak i bicikl odbačeni u putni jarak. Vozač se vozilom zaustavio, te pozvao hitne službe. 

Zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda 76-godišnjak je Hitnom medicinskom pomoći prevezen u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je nakon ukazane liječničke pomoći preminuo. 76-godišnji D.K. s prebivalištem u Tomašici je prva žrtva ove godine na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Temeljen naloga zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru na tijelu smrtno stradalog će se danas, 26. ožujka, obaviti obdukcija. 

Osnovano se sumnja da je 30-godišnji vozač, koji je bio pod utjecajem alkohola, počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu zbog čega je uhićen i doveden u službene prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje

 

 

Komentara 5

SL
slavenZadravec
08:26 26.03.2021.

Bicikliste i pješake u prometu je potrebno bolje zakonski zaštititi tj odgovornost više prebaciti na vozače motornih vozila. Propisi koji favoriziraju automobile bi već odavno trebali biti zastarjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije