Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZALUDNI 'RAT' PROTIV NESAVJESNIH VOZAČA

Poginulo 6 osoba, 366 vozača uhvaćeno kako voze pijani, a njih 1525 dobilo je kazne zbog prebrze vožnje

Zagreb: Upaljene su svijeće na mjestu nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/12
29.06.2021.
u 08:18

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 75  uhvaćeno je na području PU zagrebačka, koja je rekorder i po broju vozača koji su uhvaćeni da voze prebrzo, jer je takvih bilo 230

Protekli vikend na hrvatskim prometnicama jedan je od onih crnih vikenda jer su se tijekom njega dogodile 94 nesreće sa stradalim osobama, a u tim nesrećama poginulo je šest osoba, 20 ih je bilo teže, a 98 lakše ozlijeđeno, priopćio je MUP. Policija svaki vikend provodi pojačane kontrole prometa, no  ne bi se reklo da njihove kampanje i kontrole dopiru do svijesti nesavjesnih vozača.  Jer u prvih pet mjeseci ove godine, prema podacima MUP-a poginula je 91 osoba, što je tri više ili za 3,4 posto više no u isto vrijeme 2020. kada je poginulo 88 osoba.

U pokušaju uvođenja reda među one koji voze prebrzo ili pijani  sjedaju za volan ne pomažu  ni visoke novčane kazne, a protekli vikend  policija je uhvatila 366 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola te je napisala 1525 kazni zbog prebrze vožnje. I su samo vozači koji su uhvaćeni u tim prekršajima, a koliko je onih koji su se ovaj put provukli ispod policijskih radara, pitanje je na koje nitko ne zna odgovor. Inače proteklog vikenda, kako kažu u MUP-u utvrđeno je 4305 prekršaja u prometu. Alkoholni rekorder uhvaćen je na području PU koprivničko-križevačke i izmjerena su mu 3,43 promila alkohola u krvi, dok je brzinski  rekorder uhvaćen na području PU sisačko-moslavačke  kako vozi  247 kilometara na sat.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 75  uhvaćeno je na području PU zagrebačka, koja je rekorder i po broju vozača koji su uhvaćeni da voze prebrzo, jer je takvih bilo 230.

Ključne riječi

Komentara 6

GE
geler203
09:30 29.06.2021.

Sve je to normalno i očekivano jer sudstvo ne provodi propisa i zakone nego ih zaobilazi. Sada kada je sve više ljudi koji to rade i to samo iz razloga "ako mogu oni mogu i ja", čudimo se povećanju kriminaliteta.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:16 29.06.2021.

Kroz moju ulicu svaku večer prođe minimalno 10 motociklista sa brzinama iznad 100 km/h.

TO
Tomisl
09:12 29.06.2021.

Dokle god se "drumske razbojnike" i ostale prekršitelje propisa i zakona ne počne masovno kažnjavat VISOKIM novčanim kaznama ništa se neće promijeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije