Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj potrage

Poginuli svi članovi posade: Tijelo trećeg pilota bilo ispod helikoptera

Nastavlja se potraga za trećim članom posade mađarskog helikoptera
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/14
22.06.2023.
u 18:44

Nakon istrage i podizanja olupine izgorjelog helikoptera, pronađeno tijelo trećeg člana posade mađarskog vojnog helikopera

Tijelo trećeg člana posade mađarskog helikoptera, koji se u srijedu oko podneva srušio na području Pakova sela kod kanjona rijeke Čikole u Šibesko-kninskoj županiji, pronađeno je u četvrtak poslijepodne, potvrdili su iz MORH-a. U potražnoj akciji koja je pokrenuta odmah nakon dojave o padu vojnog helikoptera, timovi su ubrzo u blizini letjelice pronašli tijela dvojice članova posade helikopter mađarskog ratnog zrakoplovstva.

U intervenciji je sudjelovalo 29 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, VP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš kojima je zapovijedao županijski vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić. Osim vatrogasaca, odazvali su se i pripadnici policije, HMP-a i HGSS-a koji su, zajedno s pripadnicima MORH-a i HGSS-a te Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, potragu nastavili i tijekom noći na četvrtak.

S obzirom na to da ni šira potraga terena nije dala rezultate, još se u srijedu pretpostavilo da je tijelo trećeg člana posade ispod letjelice koja se nakon pada zapalila te kako će ga moći izvući tek kada podignu olupinu helikoptera. Prema riječima zapovjednika D. Dukića, olupina helikoptera je na litici 30 do 50 metara u provaliji te joj je teško pristupiti.

POVEZANI ČLANCI:

Podizanju olupine letjelice pristupilo se jučer poslijepodne nakon što su mađarske službe, vojna i civilna policija te istražitelji dovršili istragu na mjestu nesreće. Iako se tijekom srijede nagađalo da bi uzrok pada mogla biti mogućnost zapinjanja dijela letjelice za sajlu ziplinea u blizini kanjona Čikole, ministar obrane Mario Banožić kazao je da nije dobro špekulirati i da treba čekati rezultate istrage koja se provodi po NATO standardima.

Podsjetimo, mađarski helikopter Airbus H145M koji se nalazio na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviation Programme Training Center – MSAP TC) u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" srušio se 21. lipnja oko 12 sati u blizini Drniša na povratku s obuke na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. U padu helikoptera smrtno su stradala sva tri člana posade. Dvojica preminulih odvezana su na obdukciju u KBC Split. 

>> VIDEO U okolici Pakova Sela u Šibensko-kninskoj županiji srušio se vojni helikopter

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije