Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SA SLOVENSKIM MINISTARSTVOM

Poduzetnik iz Međimurja prekinuo štrajk glađu nakon 36 dana: 'Napokon će me se saslušati'

Murk
Foto: Privarni album
1/5
27.10.2023.
u 14:36

Građevinski poduzetnik iz Međimurja godinama vodi bitku za oko deset milijuna eura, koliko mu je, tvrdi, dužna Slovenija

- Nakon 36 dana prestajem sa štrajkom jer sam napokon dobio termin u slovenskom Ministarstvu gospodarstva, gdje je nakon svih ovih dana napokon pokazana volja da me se barem sasluša. Također sam uspio oformiti tim stručnjaka koji trenutno rade na mom slučaju i ukoliko ne dođe da dogovora sa vladom Republike Slovenije, poduzet ću sve daljnje korake da nakon toliko silnih godina dođem do onoga što mi pripada te da dokažem da se čak i u naoko nemogućim situacijama može doći do pravde. To je moj životni cilj – javio nam je Slavko Murk koji je štrajkao glađu ispred slovenskog veleposlanstva u Zagrebu.

Zahvaljuje, kaže, medijima koji su pokazali interes i građanima koji su mu pružili podršku. Građevinski poduzetnik iz Međimurja godinama vodi bitku za oko deset milijuna eura, koliko mu je, tvrdi, dužna Slovenija. Pravnu bitku pokrenuo je prije dvadesetak godina. Bio je vlasnik tvrke koja je izvodila građevinske radove za slovenske tvrtke u vlasništvu države, među kojima je i SMELT, no nije uspio naplatiti obavljene radove, pa mu je tvrtka koju je osnovao u Sloveniji propala, bez moigućnosti da naplati potraživanja.

- Ne tražim odštetu nego moj ukradeni novac i ukradeno poduzeće TMS d.o.o. Ljubljana – kaže S. Murk.

Inače, Murk dobivao poslove po Hrvatskoj, Njemačkoj i Sloveniji, gdje je, uz ostalo, gradio trgovačke centre i tržnicu u Ljubljani i Murskoj Soboti. U bivšem SSSR-u je radio za GP Grosuplje, odnosno njezinu tvrtku kćer Gradal, koja mu je također ostala dužna, te Smelt. Zapošljavao je stotinjak radnika i angažirao k tome oko 50 kooperanata. Smelt koji je propao u jednoj od najvećih privatizacijskih afera u Sloveniji, ostao mu je 1999. godine dužan oko 3,4 milijuna dolara s kamatama. Podizao je kaznene prijave, no bez rezultata. Traži da mu Republika Slovenija plati dugove jer su propale tvrtke bile u državnom vlasništvu.

POVEZANI ČLANCI:

Postojala je, kaže, svojevremeno mogućnost da svoj dug u Smeltu pretvori u vlasnički udjel, no Vlada je naprasno donijela odluku da Smelt ode u stečaj, bez mogućnosti da se naplate dugovi. Turk je proživljavao i privatnu dramu jer su mu vjerovnici prijetili, bio je pretučen i dobivao prijetnje smrću, njemu i obitelji. Oteli su komercijalnog direktora TMS-a i ostavili ga pred Murkovom kućom.

>> VIDEO Jaka južina pogodila Pulu: Sanira se materijalna šteta nakon nevremena



 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije