Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRATEGIJA U 10 TOČAKA

Poduzetnik hrvatskih korijena koji živi u Frankfurtu ima 'Marshallov plan za Hrvatsku'

Zagreb: Poduzetnik Zdenko Štriga
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
20.06.2023.
u 13:12

Ovaj poslovni strateški plan nedavno je predstavljen u Osijeku svim hrvatskim županima, a Štriga tvrdi da je upravo američki plan obnove poslijeratne Europe bio ključan za gospodarski uspjeh Njemačke, ali i Južne Koreje. Cijela strategija, ali i vizija ovog plana razvijala se ukupno 30 godina, a sastoji se od deset glavnih točaka.

Zdenko Štriga, poduzetnik iz Frankfurta hrvatskog podrijetla, osnovao je prije 12 godina konzultantsku kompaniju Coral Consulting Service. Cilj te kompanije bio je pomoći poduzetnicima, posebice malim i srednjim s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u realizaciji investicijskih projekata. Štriga je vodio Hrvatski poslovni centar u Frankfurtu, a na temelju iskustva u tom poslu nastao je “Marshallov plan za Hrvatsku", prenosi Poslovni dnevnik.

Ovaj poslovni strateški plan nedavno je predstavljen u Osijeku svim hrvatskim županima, a Štriga tvrdi da je upravo američki plan obnove poslijeratne Europe bio ključan za gospodarski uspjeh Njemačke, ali i Južne Koreje. Cijela strategija, ali i vizija ovog plana razvijala se ukupno 30 godina, a sastoji se od deset glavnih točaka.

"Marshallov plan pomogao je Njemačkoj da se oporavi od poslijeratnog razaranja, da izgradi jako i moderno gospodarstvo te da postane jedna od vodećih gospodarskih sila na svijetu. Osim Njemačke, pomogao je i Južnoj Koreji koja je danas poznata po naprednim tehnološkim inovacijama i visokoj produktivnosti u raznim sektorima", objasnio je za Poslovni dnevnik

Generalni cilj ovog projekta čiji je osnivač Hrvat s adresom u Frankfurtu jest ujedinjenje svih hrvatskih županija u snažan savez koji će postati temelj gospodarskog napretka. Prema modelu koji je osmislio Coral to je najvažnija karika u ostvarenju vizije, a ta vizija jest napredna i bogata Hrvatska. Osim na ekološkoj poljoprivredi, fokus je ovog projekta i na medicinskom i kontinentalnom turizmu, prekograničnoj suradnji, privlačenju digitalnih nomada, visokoobrazovane radne snage te vraćanju iseljenika.

VIDEO: Premijer Plenković primio je potpredsjednika EK za gospodarstvo Valdisa Dombrovskisa

 

Komentara 7

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
18:21 20.06.2023.

Maršalov plan za Hrvatsku? Maršal J.B. Tito je imao plan pa vidimo kako je gospodarstvo završilo…

SS
simpatican.simpa
17:33 20.06.2023.

Dobar plan samo što kasni bar 25 godina i da nemaš više koga spašavati jer je sve pokradeno, nestalo milijun ljudi, a lopovi su postali utjecajni i uzorni Hrvati.

DU
Deleted user
16:59 20.06.2023.

To je lista želja a ne plan. Takvih planova imamo koliko hoćeš uoči svakih izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije