Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK Za Tihomira Sabolića, profesora glazbe iz Virovitice, danas je bio normalan radni dan

Podržava štrajk, ali je radio dvije šihte

13.05.2009.
u 17:14

Većinu učenika osnovnih i srednjih škola s koprivničkog, bjelovarskog i virovitičkog područja ravnatelji su danas poslali kućama, no u nekim se školama nastava održavala redovno.

Nemaju sindikat
- Iako podržavam kolege koji su odustali od nastave, ja ću je provoditi kad sam već u školi. Znam da je štrajk potreban i da se bez njega teško može riješiti pitanje naših plaća u budućnosti te podupirem kolege koji štrajkaju - kazao je Tihomir Sabolić, profesor gitare u virovitičkoj glazbenoj školi te glazbene umjetnosti u Klasičnoj katoličkoj gimnaziji, u kojima danas nije bilo štrajka, a on je odradio dvije šihte.

Nastavnici Klasične gimnazije nemaju svoj sindikat, pa su radili kao i svaki drugi dan, redovna je nastava odnosno program održan i u županijskom Učeničkom domu, te osnovnim školama u Mikleušu, gdje su nastavnici odustali od štrajka zbog manjka sati, i u Špišić Bukovici.

Ne bi ni sutra u školu
U Koprivnici su danas štrajkali gotovo svi profesori, a nastava se održavala samo u Obrtničkoj školi, u kojoj je štrajkalo samo osam profesora, te u Osnovnoj školi Đure Estera, gdje su štrajkala njih trojica.

- Ne štrajkamo zbog socijalne osjetljivosti prema našim učenicima i njihovim roditeljima - kazao je Ivan Pal, ravnatelj Obrtničke škole.

Jedan učenik Srednje škole poručio je profesorima da ako već štrajkaju, neka štrajkaju kako se priliči, a ne da već sutra opet mora u školu.

- Štrajk je legitimno sredstvo pritiska zaposlenika kako bi ostvarili svoja prava te dogovorno nismo održali nastavu - kazao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke gimnazije Frana Galovića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije