Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnički Crveni križ

'Podravci imaju srca za potrebe bolesnih, starijih i nezaposlenih'

Socijalna samoposluga
Foto: Crveni križ Koprivnica
29.12.2014.
u 14:00

Koprivnica će uskoro dobiti Socijalnu samoposlugu. Za projekt ‘Socijalna košarica’ Crveni križ ovih dana dobio je gotovo 450.000 kuna.

Iako koprivnički Crveni križ u suradnji s volonterima udruge Rad na dar već više od pola godine u trgovačkim centrima prikuplja hranu za socijalno ugrožene građane, ovih dana dobili su snažan vjetar u leđa za svoj projekt 'Socijalna košarica’.

Mreža volontera

Iz Europskog socijalnog fonda, naime, pripalo im je gotovo 450.000 kuna bespovratnih sredstava. U sklopu projekta, koji će trajati 14 mjeseci, razradit će se kriteriji za dodjelu pomoći u budućoj Socijalnoj samoposluzi, razvit će se mreža volontera i njihova edukacija, uspostavit će se rad samoposluge, a ujedno će se zaposliti koordinator volontera.

- Dosad smo u 15 akcija u trgovačkim centrima prikupili i proslijedili potrebitima oko 40.000 kuna vrijednosti pomoći u hrani i higijeni koju su donirali naši sugrađani. Pakete pomoći raspodijelili smo prema popisima Grada Koprivnica - kazala je Adela Sočev, ravnateljica koprivničkog Crvenog križa.

Pojasnila je da gradska socijalna služba ima najbolju sliku potreba pa će se u suradnji s njom i razraditi kriteriji o pravu na pomoć u hrani u Socijalnoj samoposluzi.

- Vjerujemo da ćemo tijekom projekta uspjeti svakog tjedna osigurati barem desetak paketa pomoći našim sugrađanima. Uspostava i početak rada samoposluge planirani su sredinom iduće godine, iako ćemo mi i dotad, neovisno o projektu, prikupljati hranu i donirati je potrebitima. Mislim da će to biti velika pomoć obiteljima koje žive u teškoćama - rekla je A. Sočev.

Donacije građana

Socijalna samoposluga bit će u sjedištu Crvenog križa, u Ulici Braće Radića 7, gdje će građani moći i sami donositi donacije.

- Jesu li Podravci humani ljudi? Mislim da vrijednost od 40.000 kuna prikupljenih ove godine govori da imaju i razumijevanja i srca za potrebe onih starijih, bolesnih, nemoćnih, nezaposlenih i drugih koji su u potrebi - istaknula je ravnateljica, uputivši poziv volonterima da im se priključe u tom humanom projektu.

Prostor Socijalne samoposluge već je opremljen zahvaljujući novcu kojeg su se odrekli vijećnici vladajuće koalicije SDP-HNS-HSU u Koprivnici. Oni su u svibnju donirali 30.330 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije