Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.02.2014. u 14:00

Reportaža o zagrebačkim grobarima na RTL­-u bila je sjajna, ali se nikako ne uklapa među vijesti iz svijeta showbiza Exkluziv Tabloida

Ako ste ujutro prikovani uz male ekrane radnim danom, televizije vam mahom serviraju emisije koje ne bi pojeo ni, pjesnički rečeno, pas s maslom. Red reklama, red repriza, red sapunica iz prošlog tisućljeća. Međutim, gledate li podnevni Dnevnik HTV-­a, moram priznati da ste povlašteni. Jasan je, koncizan, informativan, dinamičan... Dakle, vrlo gledljiv, bez suvišnih analiza i subjektivnih novinarskih stavova kojima svakodnevno svjedočimo u središnjim informativnim emisijama.

Zanimljiv je sinoć bio i RTL­-ov Exkluziv Tabloid i to prije svega zbog reportaže o zagrebačkim grobarima koji rake kopaju i po snijegu i po kiši i koji iskreno progovaraju da im na poslu nitko ne zavidi. Međutim, nikako mi nije jasno kako se ta reportaža uklapa u koncept emisije koja je zamišljena kao pregled showbiz vijesti iz zemlje i svijeta?!

Kad smo kod zavisti, voditelju emisije Veto na Jabuka TV­u, Sanjinu Španoviću, zacijelo nitko nije zavidio kada mu je najavljeni gost izbornik rukometne odabrane vrste Slavko Goluža, 20 minuta prije emitiranja emisije, otkazao gostovanje. I to tako da se pojavio pred studijem s bocom vina i priručnikom za trenere. Možda se Goluži takav potez čini duhovitim. Meni se čini malicioznim.

Možda će maliciozno zvučati pak moje prigovaranje što nijedna domaća TV kuća ne prenosi utakmice s malonogometnog Eura. Naši dečki igraju sjajno, a pravo je mučenje gledati prijenose utakmica na Eurosportu gdje komentator lomi jezik izgovarajući prezimena naših pulena. Ali našlo se zato vremena za Noć muzeja i još jedno Bandićevo obraćanje naciji koje se može svesti u onu staru "hvalite me usta moja". I neka netko, zaboga, objasni gradonačelniku, da prestane zlorabiti zagrebačke izraze, jednostavno zvuče jezivo iz njegovih usta. Jezivo!

PLUS Napeti triler na HTV 2 "Telefonska govornica" s Colinom Farrellom bio je dobra uvertira
 u krim večer na istom programu

MINUS: RTL­-ovci su Nikicu Gabrića uspjeli prekrstiti u Stipu. A "Stipina" izjava nije bila tonski usklađena sa slikom pa je cjelokupni dojam bio neprofesionalan

>> Liniću nitko nije rekao: Vadi šapu iz naših džepova

Komentara 2

1H
1hrvatska2
17:10 01.02.2014.

Nikica=Stipe,Gabric=Mesic nema tu zabune ista je to pokvarena roba!

SA
samograd
22:31 01.02.2014.

ovaj alfier vodi dnevnik kao muška inačica onih sjeverno korejskih kreštalica . desna ruka na pultu i strogi ton , nevjerovatno je što čovjek neće napraviti za pet minuta slave .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije