Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNO DRAGO KAMENJE

Na planini je pronašao blago, nakon osam godina odlučeno je što će biti s njim

EXPA/PIXSELL
07.12.2021.
u 22:04

Stručnjaci za dragulje ravnomjerno su podijelili drago kamenje između penjača i lokalnog vijeća, pri čemu je svaki dio procijenjen na 75.000 eura

Planinar koji je pronašao drago kamenje na Mont Blancu smije zadržati polovicu tog blaga vrijednog ukupno 150 tisuća eura nakon što vlasti nisu uspjele pronaći izvornog vlasnika. 

On je pronašao smaragde i safire na planini u Francuskoj 2013. godine, a sada mu je dopušteno zadržati polovicu. Stručnjaci za dragulje ravnomjerno su podijelili drago kamenje između penjača i lokalnog vijeća, pri čemu je svaki dio procijenjen na 75.000 eura, rekao je glasnogovornik Vijeća Chamonix-Mont-Blanc za CNN. Vijeće će svoje kamenje izložiti u Muzeju kristala Chamonix.

Kako se dodaje iz Vijeća, drago kamenje prevozilo se avionom Air India Boeing 707 koji se srušio 1966. godine. U toj nesreći poginulo je 117 osoba. Također, nesreća je predmet teorija zavjere koje sugeriraju da je let oboren jer je u njemu bio indijski nuklearni fizičar Homi J. Bhabha.

Još jedan zrakoplov Air India srušio se na istom području 1950. godine, pri čemu je poginulo 48 osoba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije