Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE ZABRANU RADA

Podignuta tužba za prevaru protiv Trumpa i troje njegove djece vrijedna 250 milijuna dolara

Donald Trump holds rally in Ohio
Foto: GAELEN MORSE/REUTERS
21.09.2022.
u 18:28

Istraga je trajala tri godine.

Glavna državna odvjetnica savezne države New Yorka Letitia James podnijela je u srijedu opsežnu tužbu protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, troje njegove odrasle djece i Trumpove organizacije,  javlja CNN.

U tužbi se navodi da su Trumpovi bili uključeni u prijevaru koja je trajala više od desetljeća i zbog koje se obitelj bogatila.  Prema tužbi, Trumpova organizacija prevarila je zajmodavce, osiguranje i poreznu upravu napuhavanjem vrijednosti imovine koristeći zavaravajuće procjene.

Kao optuženici su navedeni Donald Trump, njegova djeca Donald Trump Jr., Eric Trump i Ivanka Trump, bivši financijski direktor Trumpove organizacije Allen Weisselberg i drugi dugogodišnji direktor navedene kompanije Jeff McConney.

James traži 250 milijuna dolara navodno nezakonito stečenih sredstava i trajnu zabranu Trumpu i njegovoj djeci imenovanoj u tužbi da budu direktori tvrtke registrirane u državi New York. Također traži poništavanje korporativnog certifikata organizacije Trump, što bi ako bude odobreno moglo učinkovito prisiliti kompaniju da prestane s radom u toj saveznoj državi.

Istraga je trajala tri godine.

VIDEO: Najavljeni prosvjedi diljem Rusije: 'Sada će rat zaista doći u svaki dom i u svaku obitelj'

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Franz_Ferdinand
Franz_Ferdinand
19:01 21.09.2022.

Hahahaha ha ha

Avatar Tombstone
Tombstone
19:00 21.09.2022.

Panika raste sto vise se priblizavaju midterm izbori krajem godine. Uz strah od gubitka jos jednog velikog poreznog obveznika posto Trump seli u Floridu. Bankrotirana drzava a pogotovo grad na aparatima. Vide I sami da ih ceka sudbina California I Chicaga.

Avatar Jana
Jana
18:54 21.09.2022.

Trumpu se namješta dok za afere Klintonice se šuti kao i za Bidena i njegovog sina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije