Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HEP -TLM

Podignuta šesta optužnica protiv Sanadera, šteta 650 milijuna kuna

sanader
Goran Jakuš/PIXSELL
13.09.2013.
u 12:32

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je još jednu u nizu optužnica protiv bivšeg premijera Ive Sanadera

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je još jednu u nizu optužnica protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. Riječ je o slučaju TLM-HEP i šestoj optužnici protiv bivšeg premijera.

Ovaj put ga se tereti da je poticao Ivana Mravka, nekadašnjeg predsjednika uprave HEP-a, na zloporabu položaja i ovlasti. Prema navodima optužnice, Mravak je na Sanaderov poticaj od 2004. do 2009. prodavao struju Aluminiju iz Mostara po znatno nižim cijenama od tržišnih. Na taj je način, smatra tužiteljstvo, HEP oštećen za 650 milijuna kuna.

Inače, kako su u drugom postupku za istu stvar optuženi Ivan Mravak, Ivan Kapular i Zdenko Jurčić te kako ta optužnica još nije postala pravomoćna, vjerojatno će se u dogledno vrijeme ta dva postupka spojiti. Tim više što se Sanader tereti da je poticao Mravka, a sam Mravak je tijekom istrage istražiteljima ispričao da je na Sanaderov nagovor i po njegovoj naredbi sklopio ugovor koji je bio štetan za HEP.

Protiv Sanadera do sada su podignute optužnice u slučajevima Hypo i Ina – MOL, Fimi medija, Planinska i HEP – DIOKI. Za afere Hypo i Ina – MOL nepravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora. Suđenja za afere Fimi medija i Planinska su u tijeku, s tim da bi nepravomoćna presuda za Fimi mediju mogla biti donesena najkasnije do kraja godine.

U aferi HEP – DIOKI uz njega su optuženi još Mravak i Robert Ježić. Ta optužnica još nije pravomoćna, a optužno vijeće, na kojem bi se trebalo o tome odlučiti, zakazano je za idući tjedan.

 >>'Činilo se da je cijena napuhana, no iza svega je stajala država'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije