Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Novske

Podignuta optužnica protiv vozača kamiona: 'Vozio je pod utjecajem Normabela'

Okrivljeni vozač kamiona
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
04.12.2019.
u 23:37

Tereti ga se da je vozio umoran i pod utjecajem djelatnih sastojaka lijeka Normabel, zbog čega nije bio sposoban sigurno upravljati navedenim skupom vozila

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku u ponedjeljak je podignulo optužnicu protiv vozača kamiona zbog izazivanja prometne nesreće na odmorištu na autocesti kod Novske, u kojoj su ljetos život izgubile tri pješakinje, priopćeno je danas. Predloženo je da se vozaču produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

U nesreći koja je šokirala Hrvatsku dvije su 14-godišnjakinje zadobile teške tjelesne ozljede od kojih su obje preminule na mjestu događaja, dok je 28-godišnjakinja zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula više od mjesec dana nakon nesreće. Još jedna pješakinja zadobila je teške tjelesne ozljede.

Optužnica je podignuta nakon provedene istrage tijekom koje su ispitani svjedoci i provedena potrebna vještačenja, a njome se okrivljenika, rođenog 1959. godine, tereti da je 7. lipnja 2019., u 09,35 sati, na 133. kilometru sjeverne kolničke trake autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, kod Novske, kao vozač vozila kategorije "C+E", zaposlen u jednom trgovačkom društvu, upravljao u smjeru zapada skupom vozila (tegljač s poluprikolicom) suprotno odredbama članka 198. stavka 1., članka 199. stavka 1. i članka 34. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno umoran i pod utjecajem djelatnih sastojaka lijeka Normabel, zbog čega nije bio sposoban sigurno upravljati navedenim skupom vozila.

"Tereti ga se da je, pristajući da vožnjom u takvom stanju ugrozi druge sudionike u prometu, izlaznom trakom koja s autoceste vodi na benzinsku postaju i odmorište Novska-sjever, usprkos prometnim znakom ograničenoj brzini kretanja na 40 km/h, kretao se brzinom od 89 km/h, uslijed čega je na početku trake benzinske postaje koja vodi prema pumpi za zrak desnim dijelom teretnog vozila okrznuo lijevi retrovizor ophodarskog vozila Hrvatskih autocesta koje se kretalo ispred njega. Vozač tog vozila je, vidjevši u retrovizoru kretanje navedenog skupa vozila, naglo skrenuo u desno i time izbjegao nalet tegljačem s poluprikolicom na njega.
Okrivljenika se tereti da se skupom vozila nastavio kretati prostorom benzinske postaje i odmorišta te, prešavši preko uzdignutog otoka na kojem se nalazi pumpa za zrak, lijevim kotačima naletio na rubni kamen uzdignute zemljane površine, zbog čega je došlo do usporenja njegove brzine kretanja i naleta na dvije pješakinje koje su od siline udara odbačene u desno na asfaltiranu površinu. Potom je pri istoj brzini udario u još dvije pješakinje koje su nakon udara podvučene ispred prednjeg dijela tegljača, nastavivši se kretati u smjeru zapada. U nastavku kretnje je, tereti ga se, udario u parkirani osobni automobil odbacivši ga ulijevo na drugi osobni automobil, i u daljnjem kretanju, na sjevernoj prometnoj traci za izlaz s odmorišta došlo je do prelaska preko tijela dvije pješakinje, a potom je tegljačem s poluprikolicom sletio van kolnika na zelenu površinu gdje se zaustavio", navodi se u priopćenju objavljenom na stranicama DORH-a.

Okrivljeni vozač kamiona
1/18

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru te je Županijsko državno odvjetništvo u Sisku u optužnici predložilo da mu se istražni zatvor produlji zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.

Ključne riječi

Komentara 3

LA
larala
07:15 05.12.2019.

sudite čovjeku jer je bio prisiljen voziti, jer kamion ne možete ostaviti parkiran na zaustavnom traku autoceste a, ne sudite poslodavcu koji ga je na to prisiljavao i koji mu nije omogućio zamjenu za vrijeme bolesti tj. nesposobnosti za radd .....jadna li smo mi država...sramotno

LI
lika64
09:22 05.12.2019.

Žao mi je djece, no zar je imao izbora osim da bi dobio otkaz na poslu. Sudite te velike gazde koji na taj način manipuliraju s ljudima i njihovim životima. Koliko je danas takvih vozača na prometnicama, jer osim nezaposlenosti drugog izlaza nemaju.

Avatar patkovic
patkovic
08:32 05.12.2019.

u mom slučaju mafija za osiguranja prikriva terapiju pod kojom je vozio suparnik u prometnoj koji ima dijagnozu paranoidne šizofrenije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije