Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Podignuta optužnica protiv devetorke iz afere Kiosci

markovic
Marko Mrkonjić/Pixsell
11.10.2010.
u 18:03

Bivšeg šefa osječkog prijevoznika Darka Markovića tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti, dok će drugooptuženi Džalto i trećeoptuženi Čajo pred lice pravde sjesti i zbog prikrivanja.

Podignuta je optužnica protiv osumnjičenika u aferi Kiosci koja je prije dvije godine potresla Osijek. Zbog davanja u podzajam gradskoga zemljišta i štete od nekoliko stotina tisuća kuna optužen je bivši direktor GPP-a Darko Marković (48), vlasnik tvrtke Media Metro Ivica Džalto (42), poduzetnik Vladimir Čajo (46), Željko Babić (47), Danijel Paloš (31), Ivan Paloš (57), N. E. (50), R. H. (40) i G. S. (32).

Optužnica je podignuta i protiv četiri trgovačka društva. Bivšeg šefa osječkog prijevoznika Darka Markovića tereti se za zloupotrebu položaja i ovlasti, dok će drugooptuženi Džalto i trećeoptuženi Čajo pred lice pravde sjesti i zbog prikrivanja, odnosno poticanja na prikrivanje protuzakonito dobivenog novca.

Marković i Džalto, naime, na nagovor Vladimira Čaje od lipnja 2007. do 31. listopada 2008. godine iskoristili su svoj položaj i pribavili si veliku nepripadajuću imovinsku korist prisvajanjem razlike ostvarene zakupljivanjem gradskog zemljišta po privilegiranim uvjetima i znatno ispod tržišne cijene, a zatim davanjem istog zemljišta u podzakup po tržišnoj cijeni.

Darko Marković dobio je od grada Osijeka u zakup 14 zemljišta radi prodaje karata javnoga gradskog prijevoza po cijeni od 1810 kuna mjesečno, a odmah zatim s Džaltinim Media Metroom sklopio ugovor o podzakupu ovih lokacija po cijeni od 2000 kuna mjesečno da bi nakon toga, prema optužnici DORH-a, Džalto zaključio ugovor o potpodzakupu istih prostora sa zagrebačkim Smokingom po cijeni od 11.900 eura mjesečno. Bivši čelnik GPP-a time si je u džep stavio 30.000 kuna, Džalto 150.000 kuna, a Čajo 322.300 kuna.

Na račun tvrtke Željka Babića pak fiktivnim ugovorom isplaćeno je 210.000 kuna, kao i Markovićevu ujaku i bratiću Ivanu i Danijelu Palošu, na čiji je račun "sjelo" 171.151 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
21:36 11.10.2010.

Ponosan sam da sam Hrvat i da uskoro neče biti gužve po ulicama , jel kako se vidi nitko se ne stidi da se barem 50% stoke sitnoga i krupnoga balkanskoga grla pozatvara .... Te ona druga polovica da bleji u zrak i uživa od sreče jel je zatvoreno smeče. Tioto zločinac je imao otok a ovi njegovi nasljednici kuda sa tolikom rajom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije