Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provedena istraga

Podignuta optužnica protiv 14 krijumčara duhana: Oštetili državni proračun za preko 220.000 eura

Konferencija PU sisačko-moslavačke o akcijama zapljene duhana i raznih vrsta opojnih sredstava
Nikola Cutuk/PIXSELL
11.09.2023.
u 12:00

Tužiteljstvo ističe da su okrivljenici pribavili 1931 kilogram neoznačenog duhana, čime su oštetili državi proračun na ime neplaćenih trošarina za 220.443 eura te pribavili protupravnu imovinsku korist.

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 14 osumnjičenih koje tereti da su preprodajom 1,9 tona ilegalnog duhana oštetili državni proračun za preko 220.000 eura.

Tužiteljstvo je izvijestilo da su prvookrivljeni i drugookrivljeni, od 25. siječnja do 19. listopada 2022. u Osijeku i drugim mjestima u Hrvatskoj, okupili i povezali u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave, prijevoza, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje velikih količina duhana neoznačenog markicama Ministarstva financija RH. 

VEZANI ČLANCI: 

Uskok je precizirao da je prvookrivljeni nabavljao veće količine duhana kojeg je skladištio u svojoj kući u Lipovcu, dok su ostali članovi skupine skrivali i preuzimali duhan te djelomično financirali njegovu nabavu, ali i pronalazili kupce te dogovarali kontinuiranu isporuku duhana radi daljnje preprodaje.  

Tužiteljstvo ističe da su okrivljenici pribavili 1931 kilogram neoznačenog duhana, čime su oštetili državi proračun na ime neplaćenih trošarina za 220.443 eura te pribavili protupravnu imovinsku korist.

Komentara 1

HU
huhuhu
13:46 11.09.2023.

majku mu staru, kada će se pohapsiti kriminalci iz HNB-a koji su pokrali 1 136 363 puta veću svotu novca nego ove duhandžije? Sada će vas oporezovati a mafijaška vladajuća struktrura dala 25 mlrd € u ECB! Pitanje svih pitanja danas je: Gdje su nestale devizne rezerve od 25 mlrd i zašto se ne govori o tome ? Ante Samodol piše detaljno na svom blogu o tome : anteportas.hr/devizne-rezerve/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije