Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi veleposlanik u Beogradu:

Počinje razdoblje kontakata i suradnje Hrvatske i Srbije

Gordan Bakota
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
26.10.2017.
u 21:18

Zajednički je plan aktivacija radnih skupina za otvorena pitanja koje se nisu sastajale godinama, kazao je novinarima Gordan Bakota

Pred Hrvatskom i Srbijom je razdoblje intenzivnih kontakata i unapređenja suradnje, što bi trebalo biti zaokruženo posjetom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu, poručio je jučer iz Subotice novi hrvatski veleposlanik u Srbiji Gordan Bakota.


Posjet predsjednika Srbije Hrvatskoj nije otkazan, već je samo odgođen i intenzivno se radi njegovoj realizaciji, kazao je Bakota, ali nije mogao preciznije govoriti o datumu kad bi se taj posjet zaista mogao dogoditi, već je napomenuo kako se komunikacija vodi na najvišoj razini. O Vučićevu posjetu Hrvatskoj govorilo se i prije tri dana kad je Bakota predao vjerodajnice predsjedniku Srbije, nakon čega su iz Vučićeva ureda poslali priopćenje u kojem se navodi kako je neophodno što prije realizirati službeni posjet srpskog predsjednika Hrvatskoj jer će to imati značajan utjecaj na razvoj suradnje i poboljšanje političkog ozračja između dviju država. 


No unatoč tomu što je posjet koji se trebao dogoditi početkom mjeseca otkazan jer se – kako su smatrali u uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović – nisu stekli uvjeti, postoji zajednički plan daljnjih koraka, a riječ je o aktivaciji radnih skupina za otvorena pitanja. – Pojedina takva tijela nisu se sastajala godinama i mislim da je pravo vrijeme da počne suradnja eksperata za otvorena pitanja u odnosima naših država – naveo je Bakota.
 On je istaknuo kako smatra da važnu ulogu u tome procesu može imati hrvatska manjina u Srbiji. Nakon sastanka s gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom novi je veleposlanik kazao kako je hrvatska diplomacija spremna pomoći gradu Subotici u obraćanju i apliciranju na europske fondove, gospodarski ga povezivati s hrvatskim tvrtkama i lokalnim samoupravama, posebice Osijekom.     

Komentara 29

JO
Journalist007
21:27 26.10.2017.

Svaki put u povjesti kad je počinjalo razdoblje suradnje i kontakata sa Srbijom, za Hrvatsku nije dobro završilo, zato je bolje da nikad ni ne započne!

IK
ikbmibm
22:07 26.10.2017.

Zašto bi hr. predsjednica uopće razgovarala s tim četničkim vojvodom kad može s Putinom ? Srbija nas kao članicu Nato-a i EU na interesira ni po kojem pitanju, Dakle, NIKAD !

DU
Deleted user
21:56 26.10.2017.

ha..ha..dva su razloga..prvi..i jedni i drugi..tribaju..zaposliti dicu i uhljebe..i drugi razlog..crveni jugo kmeri..s jedne i druge strane..nikada nisu kontakte ni prekidali..ajte lovit rake govnjare..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije