Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vučić:

'Što prije susret s hrvatskim vrhom, očekujem veću pažnju prema srpskoj manjini'

Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.10.2017.
u 14:35

Novoimenovani hrvatski veleposlanik Gordan Bakota predao je u Beogradu vjerodajnice srbijanskom šefu države Vučiću

Neophodno je čim prije realizirati službeni posjet srbijanskog predsjednika Hrvatskoj jer će to imati značajan utjecaj na razvoj suradnje i poboljšanje političkog ozračja između dviju država, istaknuto je danas u Beogradu prilikom predaje vjerodajnica novog hrvatskog veleposlanika u Srbiji Gordana Bakote srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Novoimenovani hrvatski veleposlanik predao je u Beogradu vjerodajnice srbijanskom šefu države Vučiću, koji je u razgovoru pozvao hrvatski državni vrh da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i poručio da je Srbija spremna uraditi još više za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji, priopćeno je iz Vučićeva ureda.

Prenoseći Vučiću pozdrave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, veleposlanik Bakota istaknuo je kako Hrvatska cijeni sve što službeni Beograd čini za hrvatsku zajednicu u Srbiji, ocijenivši kako upravo manjine mogu biti most suradnje među dvjema državama.

U zajedničkom je razgovoru izraženo očekivanje da će, unatoč pitanjima koja opterećuju odnose dviju zemalja, biti ispunjen dio obveza iz Deklaracije o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja, potpisane u lipnju 2016.

Vučić je sugerirao kako treba intenzivirati rad mješovitih povjerenstava čiji je posao rješavanje otvorenih pitanja, za čiji je rad Srbija imenovala nacionalnog koordinatora.

Aleksandar Vučić
1/1

Predsjednik Vučić poželio je veleposlaniku Gordanu Bakoti uspjeh tijekom diplomatskog mandata u Beogradu.

Gordan Bakota u Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske je od 1992. godine, a u Veleposlanstvo RH u Beogradu vraća se nakon 1998. i 1999. kada je bio prvi tajnik i voditelj Konzularnog odjela.

Bakota je, među ostalim, bio državni tajnik u MVP, voditelj Konzulatnog odjela Veleposlanstva RH u Washingtonu te veleposlanik u Austriji, Turskoj i Kazahstanu, a na mjestu veleposlanika RH u Beogradu naslijedio je Gordana Markotića, koji je mandat u veleposlanstvu započeo u rujnu 2013. godine.

Komentara 34

AN
anteandrovic1
16:42 24.10.2017.

a plenki ga mora slusati zbog tri ruke... joj sto to sve prosli da nam srbski premijer ponovo izigra sa pupi+2

DU
Deleted user
16:36 24.10.2017.

četnik

WW
wwwcro
15:17 24.10.2017.

Ostani ti u šumi i ne izlazi iz nje. Primatima je mjesto tamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije