Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆU RADOVI

Velika obnova vrijedna pola milijarde kuna: Plitvice će dobiti smještaj u rangu najprestižnijih svjetskih hotela

22.08.2022.
u 06:32

Kada je u pitanju hotel Plitvice, riječ je o spomeniku kulture nastalom prema nacrtu poznatog arhitekta Marijana Haberlea na kraju pedesetih godina prošlog stoljeća kao hotel najviše, A kategorije. U njemu su odsjedali gosti iz svih krajeva svijeta i uživali u tada modernom hotelu koji je imao i noćni bar, dva restorana i ostale za to vrijeme luksuzne sadržaje. Sada je riječ o hotelu s dvije zvjezdice, pa je ideja NP-a bila urediti ga da zadovolji uvjete za boutique hotel najviše kategorije, a da zadrži originalnu ideju autora hotela i retro izgled. Posao projektiranja rekonstrukcije Plitvica dobio je arhitektonski ured Arta projektiranje, koji je pobijedio na javnom natječaju

Komentara 10

Avatar links
links
07:47 22.08.2022.

hahah.. a zašto su ti hoteli, koji su bili perjanice hoteljerstva u bivšoj državi, Jezero, Plitvice...dovedeni na nivo 3 zvjezdice?? Šta je bilo sa milijunskom obnovom koju je u ime kradeza predvodila gospodja Cetinski ? Napravili ste seljačku firmu od nekada najjače turističke firme u državi!!! Samo naplaćujete parking i ulaznice, 30 god je prošlo a Park izgleda puno lošije ngo prije 90-ih!!! Sramite se

Avatar Vrijeme
Vrijeme
06:57 22.08.2022.

Mislim da na Plitvice vise necu ici. Prvo, oni pljackaju ljude jer ulaznica je 300 kn po osobi plus parking 60 kuna i naravno sve ostalo. Jednoj cetveroclanoj obitelji treba najmanje 1500 kn da bi posjetile Plitvice 5-6 sati. Drugo, 25 godina deru ljude kao stoku, a nista ne ulazu, sve je isto kao prije 30 godina, a mozda i gore. Trece, postalo je pretjesno i premalo. Previse je turista svaki dan. Bolje bi im bilo da prvo prosire park nego da obnavljaju hotele.

Avatar Hazl113
Hazl113
08:01 22.08.2022.

Zašto ne pišete kamo idu otpadne vode od tog hotela i ostalih objekata. Sramotne visoke cijene po osobi za Hrvatske građane. Čudim me da su još uvijek na popisu UNESCO-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?