Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONS. Henryk Hoser
Povratak na članak

Početak priznanja Međugorja? 'Kao papin izaslanik želim vas ohrabriti da širite mir cijelim svijetom'

Posebni papin izaslanik za Međugorje mons. Henryk Hoser služio je večeras misu u međugorskoj crkvi sv. Jakova na hrvatskom jeziku i praktički otvorio vrata priznanju međugorskog fenomena.

Komentari 112

Avatar smile
smile
21:24 01.04.2017.

Marijo, Kraljice mira, moli za nas!

VL
TA
Tag
21:22 01.04.2017.

U Ruandi se Gospa ukazala 1982 i predvidjela genocid koji se desio 10 godina kasnije.Ovdje se u BiH ukazala 1981 a ratovi su poceli 10 godina kasnije.Sto se tice ispovijedi u zapadnoj Evropi , recimo u Austriji nikada nisam vidio redove za ispovijed a mladi gotovo i da ne idu na svete mise.Ali zato mladi Hrvati pune crkvu u Becu.Pa se mnogi u Austriji cude sta to tolike mlade privlaci u vjeri.A posebno je Becki kardinal Schoenborn zainteresiran za Medjugorije.Cesto u poznatu Becku katedralu sv. Stjepana dolaze Medjugorski vidioci.

VL
DU
Deleted user
21:28 01.04.2017.

Nije mi jasno zašto ove ateiste toliko interesira ova tema pa samo oni komentiraju? Gdje su oni u ovoj priči?

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:25 01.04.2017.

Ovrhe sigurno nisu božje djelo, djelo su strukture vlasti, crkva ne participira u vlasti nego upozorava i osuđuje, sami zakljućite zašto živite tako kako živite, nevjernici.

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
12:09 02.04.2017.

Ukazanja nikad javna i grupna ....jedan "vidio" tisuće nisu...znači da su "istinita"...

VL
DU
Deleted user
12:17 02.04.2017.

"Najveće čudo Međugorja su ispovijedi!" reče papin izaslanik. Pametnom dosta.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
00:52 02.04.2017.

Nije bilo rijeci o priznanju. Papa racuna na to posto su vjernici toliko izmanipulirani "ukazanjima" da je bolje sve presutjeti ali i imati stalni nadzor i kontrolu nad tim kako ne bi opet bilo ukazanja svjetlecih Gospi u vidu kipova i krvavih suza iz istih i drugih nadnaravnih dogadjaja.

VL
PR
pritiskovic
07:09 02.04.2017.

"Mir ugrožen u cijelom svijetu"...srecom bog radi punom parom...bice ga jos manje.

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
21:47 01.04.2017.

Ivan Dragičević , vidioc koji svakodnevno komunicira sa gospom, se oženio sa bivšom miss Massachusetts, Loreen Murphy koja ima turističku agenciju za hodočasnike u Međugorje.. umirem.....

VL
Avatar patkovic
patkovic
08:07 02.04.2017.

čitaj fiskalizacija za vatikan

VL
AL
Alza
22:33 01.04.2017.

Dok je glupih ovaca bice i pastira koji ce ih sisati.

VL
DU
Deleted user
12:15 02.04.2017.

Papin izaslanik je u Međugorju u pastoralnom posjetu i to nema nikave veze s (ne)priznavanjem Međugorja. Posao crkve je brinuti o vjernicima tamo gdje se okupljaju, a okupljaju se u Međugorju. Svoje stasv o "Gospi poštarici" papa je davno izrekao. Svi oni uključujući autora ovog teksta koji stalno "obrću pilu naopako" nikako da to shvate. Gopsodine Pavičiću u velikoj ste zabludi jednako kao i u svim prethodnim člancima u kojima se bavite ovom temom! A hinite kako ste stručnjak za ovu temu!

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
21:51 01.04.2017.

1994 godine, vidjelica Vicka obavještava javnost da je gospa suglasna sa izdavanjem građevinske dozvole za izgradnju hotela sa 100-tinjak kreveta u međugorju,...opako....

VL
DU
Deleted user
07:15 02.04.2017.

Ne zelim spekulirati,ali Medjugorjanski fenomen nikad nece biti sluzbeno priznat od vraha katolickog Vatikanskog poglavara,jer jednostavno ne vjerujem,da bih neke izmisljotine Vatikan prizno,ali nadati se?

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
19:34 02.04.2017.

Međugorje je fenomen svetišta Majke Božje kakvog nema u svijetu. Prvo, lokalni biskup iz Mostara u čijoj biskupiji je Međugorje, tko god on bio, ne priznaje ukazanja u Međugorju već smatra da su ukazanja posljedica manipulacije djecom od strane franjevačkih svećenika a u cilju vjerske neposlušnosti prema biskupu, papi i generalu franjevačkog reda. Ne postoji svetište u svijetu za koje lokalni biskup tvrdi da je podvala. Drugo, činjenica da nitko od vidioca nije pristupio katoličkoj crkvi i zaredio se već se od crkve a neki i od domovine udaljio. U svijetu je redovito da vidioci dobiju poziv od Gospodine i svoj život posvete Gospodinu. U Međugorju su život posvetili biznisu, nitko se nije zaredio već su neki otišli i napustili i župu i svoju zemlju kako bi živjeli u brzo stečenom bogatstvu. I treće, samo u mjesec dana broj navodnih ukazanja Međugorju je koliko u cijelome svijetu u svim svetištima zajedno od postojanja tih svetišta. Jedno je biti vjernik i vjerovati u Isusa Krista a drugo je vjerovati u ukazanja u Međugorju uprkos ovih činjenica. Posebna podvala je u činjenici da su vidioci po svojim kućama instalirali kineske plastične figurice s likom Majke Božje koje noću svijetle a tvrde da su te figurice došle od Gospodina i da je to čudo za koje turisti da bi ih vidjeli trebaju iskrcati neke priloge vidiocima. Osobno smatram da se radi o organiziranoj prevari i to na sramotu franjevaca i vjernika u Hercegovini. U drugu ruku okupljaju se vjernici koji vjeruju da su svjetleće kineske figurice čudo Gospodinovo. I dobro je papin izaslanik rekao da je brojnost ispovijedi u Međugorju nešto što smatra pozitivnim. I to je točno. Ali podvala sa svjetlećim kineskim figuricama, za mene je otišla jako daleko i franjevci bi ovakve ekscese trebali konačno zaustaviti a Međugorje i neprekidna dnevna "viđenja" u miru obustaviti.

VL
Avatar Parousia
Parousia
23:52 01.04.2017.

Majko Bozja moli za nas gresnike

VL
Avatar Proleter
Proleter
10:49 02.04.2017.

Ja sam ateist koji maksimalmo podržava legalizaciju Međugorja kao mjesta ukazanja. Razlog je sljedeći - ako postoji nešto što privlači ljude iz cijelog svijeta da dođu k tebi i troše svoje devize kod tebe, onda moraš biti duboko poremećena osoba da se odrekneš takvog hljeba bez motike. Ateisti, oprosti im Bože, ne vide da je Međugorje samo karika u lancu turističke ponude. Nešto kao čudovište iz Loch Nessa. A to je zaista dar s neba, čak i za njih. Jer svi ti ljudi koji sada dobro žive od vjerskog turizma u Međugorju u slučaju njegovog gašenja odselili bi trbuhom za kruhom u veće gradove i tamo potpisivali kojekakve referendume za gradnju novih crkava po kvartovskim parkovima (Savica). Pitao bih onda te "urbane ateiste" da li je možda ipak bilo mudrije priznati Međugorje.

VL
PI
pinkec
02:01 02.04.2017.

Definitivno Medjugorje je mjesto gdje milijuni hodočasnika nađe svoj mir i snagu za smisleni život i to već 36 godina! Potvrda svega ovoga su i ovoliki negativni komentari, jer se nečastivi uznemireno nadigao na zadnje noge i ovdje frkče saa ovim ružnim komentarima! Ali, sve je u zalud! Hvala dragom Bogu i Kraljici Mira, Majci Božjoj!

VL
IC
ice12
02:23 02.04.2017.

Ne bi se reklo da ovo ima neke veze sa (ne)priznanjem. Pametan covjek nastoji nositi se s posljedicama pa i onda kad nije siguran u uzrok. Bilo kako bilo, fenomen Medjugorja ne moze se zanijekat.

VL
PR
prarvat
07:31 02.04.2017.

išao sam kao tinejdžer dvaput 70 km pješke do međugorja. što s godinama više saznajem razne okolnosti oko tih nebrojenih ukazanja, sve manje u to vjerujem. zapravo, sad već posve sumnjam u tu priču. neke su stvari doslovno smiješne. mislimlim da papa taktizira. ne može radi srbije proglasiti stepinca svecem pa bi ovo moglo umiriti hrvate

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.