Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Počeo štrajk u MTČ-u

mtč
Vjeran Žganec Rogulja
22.09.2009.
u 10:06

U vlasnički povezanoj tvrtki MTČ Tvornici rublja radnici su se između štrajka i stečaja odlučili za stečaj. Štrajk su izabrali zbog neizdržive situacije u tvrtki.

ČAKOVEC - Radnici MTČ-a u Čakovcu danas ujutro počeli su štrajkati zbog, kako kažu, neizdržive situacije u tvrtki. Još nisu dobili plaću za srpanj, kao ni putne troškove, a ne uplaćuju im se ni doprinosi.

Jučer je propao pokušaj mirenja 170 radnika i uprave pa je sindikat na zahtjev radnika organizirao štrajk. U vlasnički povezanoj tvrtki MTČ Tvornici rublja, s više od 400 zaposlenih, radnici su se između štrajka i stečaja odlučili za stečaj.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:31 22.09.2009.

napravite što i svi drugi rade, uvozi iz Kine tamo djeca rade za kunu na dan i niko im niš nemre a naši tekstilci (sa diplomama) nek idu dalje u školu pa budu postali doktori bez posla

DO
doktorica
11:14 22.09.2009.

Sve naše tekstilne tvornice su se namjerno upropaštavale-da bi se netko obogatio na radničkoj muci-i nitko se nije usprotivio tome.Bivši direktori-tajkuni,sad lijepo troše tuđi novac,a bilo je među njima i menagera godine!

OB
-obrisani-
14:47 22.09.2009.

Ja ne znam zasto je PLACANJE putnih troskova uopce prezivjelo prelaz iz \"onog\" u \"ovaj\" sistem...?!? Zasto se radnicima ne odbija od poreza na dohodak \"kilometraza\" koju prelaze dnevno od mjesta stanovanja do radnog mjesta? Takva regulativa postoji npr. na zapadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije