Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne damo naše autoceste

Počelo prikupljanje potpisa za referendum i u Bjelovaru

referendum autoceste
Duško Marušić/PIXSELL
11.10.2014.
u 15:04

Osim na gradskoj tržnici aktivisti ove inicijative u Bjelovaru u naredna dva tjedna potpise građana prikupljat će i na gradskom korzu

 'Protivimo se monetizaciji hrvatskih autocesta jer smatramo da nije dobro davati u koncesiju nešto što je financirano javnim novcem i pritom mislimo da postoje i druga rješenja. Uz to smatramo da se to pitanje tiče svih građana Hrvatske i zato prikupljamo potpise za referendum, a bude li potrebno ići ćemo od vrata do vrata - kazala je Danica Pavliš, povjerenica za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Samostalnog sindikata Solidarnost, predstavljajući na bjelovarskoj gradskoj tržnici početak prikupljanja potpisa u akciji "Ne damo naše autoceste!".

Predstavnicima sindikata na gradskoj tržnici pridružili su se i članovi bjelovarskog HSLS-a čija je stajališta i podršku obrazložio potpredsjednik stranke i ujedno predsjednik bjelovarskog ogranka Dario Hrebak.

- HSLS će putem svoje stranačke infrastrukture poduprijeti ovu inicijativu jer smo mi još prije godinu dana donijeli alternativni model upravljanja hrvatskim autocestama i poslali ga hrvatskoj vladi. Smatramo da bi monetizacijom kratkoročno dobili određena sredstva, no dugoročno hrvatska država i hrvatski narod bi time jako puno izgubili. I zato ćemo sve naše članove i simpatizere kapilarno
uključiti u ovu akciju jer nam je cilj da se skupi dovoljno potpisa i održi ovaj referendum - pojasnio je Hrebak.

Osim na gradskoj tržnici aktivisti ove inicijative u Bjelovaru u naredna dva tjedna potpise građana prikupljat će i na gradskom korzu.

>> Rino Štorić: 'Prvog dana odaziv za prikupljanje potpisa je iznad svih očekivanja'

>> U ponoć počelo prikupljanje potpisa za referendum o koncesiji autocesta

Komentara 8

PI
pismeni
19:57 11.10.2014.

Sa ukljućenih 60 lipa u cijenu litre goriva za automobile, koje bi direktno išle u korist HAC-a, riješilo bi se sve. Nema naplate cestarine, što je direktna ušteda od cca 300.000.000,00 kuna, promet bi se o velikoj mjeri usmjerio na autoceste, a privreda bi dobila dodatni impuls kroz diretne uštede na cestarini i u brzini prometovanja, a ne kao do sada da se koriste županijske i državne ceste, što potencira više prometnih nezgoda i učestale zastoje na tim prometnicama. Umreženost autocesta omogućava ćak i odvijanje lokalnog prometa, pa bi tako svi imali koristi od ovakovog naćina plaćanja.

KA
kajinx
20:35 11.10.2014.

Bravo Hrvati ! Moramo pokazati ovima koji nas hoće uništiti kako se čuva Domovina.

RA
Rangostar
21:11 11.10.2014.

Samo da se kafane ne zatvore a sve ostalo i nije toliko bitno....!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije