Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubili dvoje prijatelja

Počelo novo suđenje sisačkim trovačima Gordani Laktašić i Dragomiru Pavloviću

gordana laktašić,dragomir pavlović,sisački trovači
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/6
20.12.2013.
u 12:11

Oni su u prosincu 2011. godine na istom sudu osuđeni za ubojstvo svojih prijatelja prof. Damira Zaimovića i Jadranke Podgoršek trovanjem, kako bi ih opljačkali. Tada je Pavlović osuđen na ukupno 35 godina dugotrajnog zatvora, a Laktašić na 20 godina zatvora.

Pred izmijenjenim vijećem kojim predsjeda Melita Avedić na Županijskom sudu u Sisku po rješenju Vrhovnog suda počelo je ponovno suđenje Gordani Laktašić (34) i Dragomiru Pavloviću (37), poznatima kao “sisački trovači”.

Oni su u prosincu 2011. godine na istom sudu osuđeni za ubojstvo svojih prijatelja prof. Damira Zaimovića i Jadranke Podgoršek trovanjem, kako bi ih opljačkali. Tada je Pavlović osuđen na ukupno 35 godina dugotrajnog zatvora, a Laktašić na 20 godina zatvora. Pavlović je bio osuđen jer je u srpnju 2010. godine Zaimoviću u tanjur graha stavio dvije tablete leponexa iako je znao da je ovaj pijan te za pomaganje svojoj nevjenčanoj supruzi Laktašić koja je u kolovozu iste godine tablete snažnog antidepresiva ubacila u pivo Podgoršek.

Uz zahtjev da svoje iskaze ponovno da većina već ispitanih svjedoka, novi branitelj prvooptužene Milenko Jakšić zatražio je i ispitivanje Indijane Vukičević, s kojom je Laktašić osam mjeseci dijelila zatvorsku ćeliju i razgovarala o slučaju.

– Vukičević se u Sisku družila s ljudima koji su obično bili na zajedničkim pijankama sa žrtvama te ima spoznaje da tablete u pivo nije stavila moja branjenica, već da su joj slučaj namjestili drugi, koji su se na ranijem suđenju pojavili kao svjedoci – rekao je odvjetnik Jakšić. Na primjedbu okrivljene da Vukičević možda neće svjedočiti jer nisu u dobrim odnosima, zatražila je da se u tom slučaju pozove Jasenka Potočnik, koja je također s njima bila u ćeliji i čula je izjave o namještanju krivnje.

Iako se Županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak, koji zastupa optužnicu, protivio novim svjedocima tvrdeći da je riječ o pričama iz zatvora, sudsko je vijeće prihvatilo prijedlog. Odbilo je međutim, zahtjev branitelja drugookrivljenog, odvjetnika Zorka Kostanjšeka, o novim vještacima sudske medicine i toksikologije te novom vještačenju. Nastavak glavne rasprave zakazan je za kraj siječnja sljedeće godine. 

>>Tablete leponexa prijateljici ubacili u boce piva kako bi je ubili i okrali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije