Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korejski rat
Povratak na članak

Počele vježbe SAD-a i J. Koreje, Sj. Koreja prijeti nuklearnim ratom

Zbog nedefinirane granice između Koreja na moru u ožujku je Pyongyang torpedirao brod s juga, SAD vježbom dokazuje da to više neće tolerirati.

Komentari 23

PO
pocrn
23:29 25.07.2010.

..eh, i ti Ameri....!!, ....sve nam govori da bi ovo mogao biti samo pocetak kraja Pjongangskim diktatorskim fukarama..,.. dapace, saznanja su da ih ni podvijanje repa nece spasiti od rikavele..he..he..!!Bok!

VL
GJ
gdje-je-zito
04:43 26.07.2010.

zbuzanic što se mene tiče oni su itekako koristan narod. Da nije bilo njih i da nisu izbombardirali srbe rat u Bosni bi još uvjek trajao. Samo problem je što naši ljudi brzo zaboravljaju i vrlo su povodljivi i prihvaćajućaju tuđe mišljenje kao svoje a ustvari pojma nemaju o čemu pričaju.

VL
DS
druga strana
14:54 26.07.2010.

s.koreja je satelit kine i rusije, vjerovatno ga neće napasti, ali ispipavaju puls rusa i kineza zbog sve izvjesnijeg napada na iran, jer je iran saveznik kine i rusije

VL
Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
14:51 27.07.2010.

divno je kad se vježba i ne puca na ljude

VL
DU
Deleted user
22:51 25.07.2010.

I treba im zaprijetiti nukleranim ratom. Ameri se razbacuju novcem (oruzjem)... Nimalo koristan narod.

VL
IB
istina_boli
06:58 26.07.2010.

Juznokorejski brod su potopili MOSSAD-CIA decki, a sjevernokoreanci su dovoljno blesavi da upotrijebe atomsku bombicu!

VL
CH
-CHRUNCHY9001-
07:25 26.07.2010.

@gdje-je-zito-Dobar komentar,i cestitka na razboritosti.

VL
KO
Kemijska olovka
07:37 26.07.2010.

Evo novi hladni rat u punom pogonu, sam da ne postane vruci!

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
07:58 26.07.2010.

gdje je žito Da nije bilo njih (Amerikanaca), Srbija ne bi bila 120 kilometara od Zagreba (B. Novi), nego bi bila tamo negdje kod Šida. Da nas ti tvoji idoli nisu zaustavili kod Banja Luke. Ti nemaš pojma o čemu pričaš. 2) Kad su Ameri bombardirali Srbiju, rat u BiH je već odavno bio gotov. Američko bombardiranje Srbije bio je odgovor za Kosovo, a ne za Bosnu.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
08:04 26.07.2010.

VL, zašto ste obrisali moj komentar vetzan za temu (za ove vježbe)? Dao sam krajnje objektivan komentar, dobio desetak pluseva i vi ga obrisali. Neka, neka. Nisam ja nikakav simpatizer nikoga, pogotovo ne bolesnoga sjevernokorejskoga režima, ali sam i rekao da bahati Amerikanci rade ove vježbe nauštrb Kine, kao što rade već s Tajvanom, Sinxiangom i Tibetom, tako rade i s ovim vježbama. Ili vas mnoge možda boli istina?

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
08:13 26.07.2010.

istina boli To za potapanje broda, navodno ga je potopila S. Koreja, što je smiješno. Evo jednoga detalja iz povijesti. Dok je Kuba još bila pod Španjolskom, Amerikanci su u nedostatku rata htjeli nešto napraviti kako bi izazvali rat. Tako su nedaleko od kubanske obale doveli svoj ratni brod (1898. godine) i sami ga potopili da bi mogli optužiti Španjolce i objaviti im rat, jer im je bilo dosadno. He he ko ih ne zna..... Sada su Ameri došli do te faze da više jednostavno nemaju koga napasti u svijetu, odnosno imaju ali uz katastrofalne posljedice za sve nas.

VL
PO
pocrn
10:45 26.07.2010.

..he..he..eto..ha..ha.. ..eh, i ti Ameri, ne pokazivati nikakav respekt za pjogjangske kamenodobce....he..he..zista, pogledamo li ovaj gore \"brod\".....sranje od naoruzanja..he..he..!!Bok!

VL
SZ
satan_zagorski
11:59 26.07.2010.

gospodin Igor Tabak laprda gluposti...vojni analitičar je inače pravi stručnjak za ekonomiju sjeverne koreje, a pogotovo što politički prostor svijeta vrvi o informacijama o tome...takav komentar je mogla dat i moja pijana baba Štefa

VL
RE
rezonancija
12:29 26.07.2010.

ameri ce roknuti iran...sad koreja je opcija 2...manje vjerojatna...svi se pitaju zasto to ameri rade...jer ipak je u pitanju nuklearno oruzje...oni koji stoje iza jedne polarizirane grupacije amerika-kanada-engleska-australija-izrael su dosli u kusnju da napadnu jer su dosli u kusnju da krenu jer se sami sebi cine puno mocnijima od kine-rusije-indije-irana-brazila-venecuele-turske....ali krivo zbrajaju...jednadzba moci je ipak na strani puno mocnije ove druge opcije darknessa....

VL
PO
pocrn
12:35 26.07.2010.

..he..he.., je..upravo, kako da ne..he..he..!! ..eh, i ti Ameri...!Bok!

VL
Avatar deziderij
deziderij
13:06 26.07.2010.

Baš bi bilo interesantno vidjeti kako bi se proveli sjeverokoreanci ako napadnu ovu armadu. Izgleda da će sljedeći rat svakao biti nuklearni, bio on neki lokalni ili svjetskih razmjera, pa će se na koncu vidjet tko će na ovom planetu ostati i preživjeti posljedice nuklearnog rata. A to će vidjeti i doživjeti jedna grupica ljudi, ako i toliko.

VL
OB
-obrisani-
15:28 26.07.2010.

Padaju dogodine i s. Koreja i Iran pa prije nego počnete cviliti o tim «nevinim» narodima valja se zapitati koliko su učinili za to da postanu zajednica naroda. Godspeed USA!

VL
PO
pocrn
15:29 26.07.2010.

..naravno da postoji bitna razlika izmedu S. Koreje i Irana, a to je geografska sirina i duzina...he..he.., a da li su ugnjetaci pucanstva kamenodobci tipa usmrdenih komunjara ili pak kamenodobne islamo-fasticke fukare, za potlacene..priznat ce te, zapravo i nema nekekve vece znacajnosti.! ..te, svakako valja pomenuti da postoji jos jedna bitna razlika izmedju ova dva kamenodobna rezima,..tja..znate vec, to je redoslijed..he..he..!!Bok!

VL
OB
-obrisani-
21:04 26.07.2010.

Krasno Jedni manevriraju a drugi protestiraju i ništa se neče desiti. Sjeverno korejskoj javnosti će to biti prikazano kao još jedna u nizu “blistavih pobjeda“ voljenog vođe i svijetlog korejskog oružja a ameri i južnokorejska javnost biti će zadovoljni jerr su pokazali odlučnost za akciju, jako lijepo i svi dobivaju.

VL
OB
-obrisani-
21:21 26.07.2010.

nikakav atomski rat... više je nego očito da je sve ovo igrokaz, za koji kim jong vjerojatno od amerikanaca ubire po koji milijunčić godišnje ispod stola (jer ipak su amerikanci ti koji imaju najviše koristi od ove halabuke) tko znaa otkad ta kooperacija traje? možda još od kasnih pedesetih?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.