Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGDJE IMA I VIŠE GOSTIJU NEGO LANI

Pitali turiste je li skupo u Hrvatskoj: 'Malo je, da. Ali, jeftinije je nego u Engleskoj.'

Zadar: Velik broj turista popunio rivu i ulice
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
26.06.2023.
u 08:54

U turističkoj zajednici pak ne priznaju pad broja turista. “Nije baš da su podbacile, mi u pravilu imamo i više gostiju nego što smo ih imali prošle godine u prvih šest mjeseci".

Počela je turistička sezona na Jadranu. Cijene su veće nego prethodne godine, ali tursta ne manjka. U lipnju Makarska rivijera bilježi pad od 6 % i u broju turista i u noćenjima u odnosu na prošlu godinu.  Plaža u centru Makarske danas je puna, ali zato kreveti u privatnom smještaju zjape prazni.

“Što se tiče ove godine po meni predsezona je rupa. Privatnom smještaju po mom mišljenju manjka 30 posto gostiju”, rekao je  Anđelko Kujundžić, predsjednik makarske Udruge iznajmljivača obiteljskog smještaja. U turističkoj zajednici pak ne priznaju pad broja turista. “Nije baš da su podbacile, mi u pravilu imamo i više gostiju nego što smo ih imali prošle godine u prvih šest mjeseci kad se zbroji. Ako se uzimaju pojedinačno dani, tjedni, onda naravno da može biti negdje više negdje manje, ali u globalu mi smo u plusu”, rekao je Jadran Puharić, direktor TZ Grada Makarske za N1.

“Imamo oko 2.970 stanova neprijavljenih u Makarskoj. Kad to zaokružimo na tri, neka je po dva ili dva i pol kreveta, to je 8-9 tisuća kreveta koji su van naše udruge i općenito van iznajmljivača”, navodi Kujundžić. 

POVEZANI ČLANCI:

Što kažu turisti?

“Ovdje smo samo jedan dan, ali smještaj je lijep. Nisam siguran je li skupo. Malo je, da”, kaže Brat iz Engleske. “Jeftinije je nego u Engleskoj, u svakom slučaju što se tiče hrane. Apartman? Dobro je da. To je također jeftino”, dodaje njegov sunarodnjak Phillip.

“Ne, ne, u redu su cijene jer mi dolazimo iz Slovačke i tamo su puno veće cijene. Smještaj? Mislim da je u redu. Smješteni smo u hotelu Riviera i lijepo nam je. Cijena je u redu za nas”, navode Rada i Lusca iz Slovačke za N1.

A gosti pomno gledaju i u cjenike restorana – dvije piletine s pomfrijem ovdje koštaju oko 25 eura. Obična kava ovisno o lokaciji – od jednog eura i 15 centi do dva na rivi. Sat parkinga na rivi četiri, a kugla sladoleda dva eura – pa i ne čudi što gostima sladoled nije skup. “Dva eura, to je jako dobro. Prosječna cijena”, dodaje Brat.

>> VIDEO Nataša Janjić i Ivo Perkušić o dojmovima nakon nastupa

Komentara 12

ZV
Zvuk
12:33 26.06.2023.

2 € kugla sladoleda?!! Sat parkinga 4 €?! I onda se cude sto im je smjestaj prazan? A privatni smjestaj ove godine od 70-100 € noc! Ma mars, ove godine po prvi put ne idem na nase more, vec u Spanjolsku, drasticno jeftinije, a more je i tamo plavo i slano!!

Avatar pendreck
pendreck
09:43 26.06.2023.

U Splitu u Trogiru su ga bome ugostiteljstvo precerali.to će se od Iti od glave...na Bačvicama 0,5 l vode 4,5_... Ali 300 m dalje u tisku ili trgovini 5 puta jeftinije. U Trogiru onako uz ovako sladoled prodaju bez cjeniku. Platio 2 korneta 7,80...jednom i nikad više. Srećom postoje Cool Box...staviš sve unutra i problem rjesen

IL
ilustrator
09:38 26.06.2023.

za strance hrvatska još uvijek nije skupa! a nije ni jeftina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije