Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. LIPNJA

Ljetno slavlje u duhu prijateljstva, ljubavi i mira u Općini Fužine

Fužine
Foto: Općina Fužine
1/7
23.06.2023.
u 10:56

Uoči Festivala, posjetitelje Općine Fužine u subotu od 17 sati očekuje party s DJ-em u beach baru Hunter, a u nedjelju će se održati poligon radionica za sve ljubitelje čupavih ljubimaca

Općina Fužine, poznata gorska rivijera, ovoga vikenda ugostit će domaće i strane umjetnike tijekom 5. Međunarodnog festivala poezije i glazbe koji će se održati 25. lipnja od 18 sati.

Najljepši doček ljeta zasigurno će biti u Fužinama koje su poznato odredište svih zaljubljenika u glazbu, poeziju i prekrasnu prirodu koja posebno u ovo doba godine očarava. Ovogodišnje izdanje Festivala posvećeno je prijateljstvu, miru i ljubavi, a bit će revijalne prirode, pružajući priliku svima koji žele posjetiti Fužine da nastupe sa svojom poezijom, skladbom ili oboje.

Na festivalu koji se održava u centru Fužina nastupit će umjetnici koji su ostvarili izvanredne uspjehe i osvojili mnoga visoka priznanja na međunarodnoj razini. Jedan od njih je Voljen Grbac, legendarni vokalni solist i operni pjevač, koji je osvojio srca publike kako u zemlji tako i u inozemstvu. On će na festivalu nastupiti sa svojom ekipom pjevačica i pjevača iz svoje renomirane škole pjevanja. Uz Grbca, nastupit će i Duško Jeličić, legenda Kvarnera i Primorsko-goranske županije, koji će svojom glazbom očarati publiku.

Publiku će očarati i nastup bosanskohercegovačkog kantautora, poznatog Džanija Hotta, pobjednika na mnogim festivalima, čije su skladbe postale dio školskih udžbenika u Bosni i Hercegovini. On će nastupiti zajedno s renomiranom pjesnikinjom iz Zrenjanina, Svjetlanom Budimir, čija se poezija oduševljeno uglazbljuje. Hott je surađivao s mnogim legendarnim umjetnicima poput Kemala Montena, Ljupke Dimitrovske, grupe Pepel in kri, Nikice Kalođere i mnogih drugih.

POVEZANI ČLANCI:

Na International music & poetry festu nastupit će i slavna crnogorska pjesnikinja, Gordana Sarić, koja je osvojila brojne nagrade i međunarodna priznanja, te nosi titulu svjetske ambasadorice poezije. Sarić redovito sudjeluje na književnim skupovima diljem Europe i svijeta, a ove je godine u Bruxellesu primila međunarodno priznanje pod nazivom "Medalja za mir". Svoj dolazak potvrdili su i Trandafir Simpetru, predsjednik Svjetske književne akademije, Nafa Delimehić, predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Kastav, Denis Beganović, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Crikvenica, Nura Kurtović, predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Viškovo, Ilija Hristodulov, predsjednik Makedonske nacionalne manjine u Rijeci, KUD SEVDAH RIJEKA i drugi. Organizator Festivala je Art klub Gorski kotar.

Uoči Festivala, posjetitelje Općine Fužine u subotu od 17 sati očekuje party s DJ-em u beach baru Hunter, a u nedjelju će se održati poligon radionica za sve ljubitelje čupavih ljubimaca. Ova pažljivo kreirana radionica u organizaciji Grill Spota održat će se na jezeru Lepenica, a koristi napredne metode rada sa psima. Za više informacija o bogatom programu i preporukama za izlete, posjetite Facebook stranice Ureda za turizam Općine Fužine.

VIDEO Gužve na autocesti A1 prije naplatnih kućica

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije