Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJA

Pobunjenici se žene silovanim djevojkama da im spase čast

sir
afp
24.06.2011.
u 09:00

Assadove trupe siluju žene u Siriji jer znaju da ih obitelji nakon toga ubijaju

Među sirijskim muškarcima doprinos revoluciji odnedavno ne znači samo nošenje oružja i borba protiv lojalističkih trupa, nego i spremnost na brak s do tada sasvim nepoznatom ženom. Kako bi spasili njihovu čast i omogućili im relativno normalan život, sve više Sirijaca spremno je oženiti se djevojkama koje su Assadovi vojnici silovali tijekom razbijanja demonstracija.

“Režim nas je prvo pokušavao razbiti snagom oružja, a kada to nije uspjelo, počeli su silovati žene i djevojke kako bi nam utjerali strah u kosti. Međutim, u našim očima to nisu obeščašćene žene, nego mučenice i mi ćemo se njima oženiti”, kazao je za Washington Post 32-godišnji Ibrahim Kayyis.

Taj pekar živi u izbjegličkom kampu u Turskoj, a kao i većina njegovih sugrađana, bio je prisiljen pobjeći iz Jisr al-Shugoura kada su ga prije tjedan dana napale Assadove trupe. Upravo u tom mjestu na sjeverozapadu Sirije Assadove postrojbe počinile su nezapamćena zvjerstva. Nakon što su, praćeni tenkovima, uletjeli u grad, vojnici su okupili zgodne djevojke u nekadašnjoj tvornici šećera, skinuli ih dogola i pretvorili u robinje. Gole djevojke prisiljavane su da vojnicima služe kavu i čaj, nakon čega bi ih grupno silovali, a većinu nesretnica potom su sasjekli noževima. Nekoliko djevojaka uspjelo je pobjeći i prijeći u izbjegličke kampove u susjednoj Turskoj. Predmet jedne od priča je i sudbina četiriju sestara iz grada Sumerije koje su silovale snage provladine milicije. Prema sirijskim običajima, obitelj silovane djevojke, kako bi se zaštitila obiteljska čast, često su ubijane, a one koje bi ostavili na životu ne bi se mogle udati.

Ipak, sudbina ovih djevojaka bit će drugačija. Čuvši za užase koje su te nesretnice prošle, muškarci iz izbjegličkog kampa osnovali su pokret čiji se članovi žele oženiti silovanim djevojkama kako bi im pružili normalan život.

– Dostojanstvo i čast bitni su svakom Sirijcu i upravo na to ciljaju Assadovi krvnici. Ove su žene čiste u duši – kaže dvadesetpetogodišnji Musab Jani, koji je također odlučio oženiti jednu od silovanih sugrađanki iako je nikad prije nije susreo.

Ključne riječi

Komentara 116

OB
-obrisani-
09:02 24.06.2011.

HE EH HE HE SADS AMO TREBA PRONACI \"GLIVU\" LUDARU HE HE HE KOJA CE U TO I VJEROVAT-BEZ MENE

OB
-obrisani-
09:16 24.06.2011.

PA MUSLIMANI SVE DADU ZA PARADIZ???????????? HE HE HE

GO
Gost
12:22 24.06.2011.

Dali Smo i Mi Koji smo iz Bosne Heroji , Što smo oženjeni silovanim Ženama. Zašto Silovatelji Prolaze Nekažnjeni jer u većini slučajeva skrivaju se dokazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije