Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVO GA U Splitu u devet sati počela prodaja dugo očekivanog mobilnog uređaja

Po kiši čekali u redu, prvi iPhone kupio Ivan Nazlić

07.11.2008.
u 17:59

Evo ga među nama. Stigao je iPhone. Ta toliko očekivana igračka za odrasle, svemogući uređaj koji se teško može nazvati samo mobilnim telefonom, počeo se prodavati u Splitu na oduševljenje brojnih građana, osobito onih mlađih, sklonijih “tehnici”.

Kao pred lansiranje
Ni prilično velika cijena, a ni loše vrijeme, lagana kiša, nisu otjerali zainteresirane. Njih četrdesetak strpljivo je jučer čekalo pred vratima T-Mobileove prodavaonice na rivi da u 9 sati započne prodaja. Nisu se gurali ni borili za mjesto, kultura je bila na nivou!

Nakon odbrojavanja, poput onoga prije lansiranja ‘‘space shuttlea’’ u Cape Carnevalu, nagrnuli su u prodavaonicu. Prvi koji je imao čast kupiti čudesnu spravicu, djelić svemirske tehnologije na dlanu, bio je Ivan Nazlić.

– Pa imamo i mi stariji pravo na svoje igračke. Ovo nije običan mobitel, nego strašan uređaj. Vidio sam ga na internetu, jedva čekam početi koristiti ga. Ne služi meni mobitel samo za telefonske razgovore, naučit ću iskoristiti sve njegove mogućnosti – kazao je Nazlić, nakon što je iz ruku ljubazne prodavačice Matilde primio kutiju s uređajem, a dobio je i prigodni poklon kao prvi Splićanin s iPhoneom. Imali su ih, doduše, neki i ranije, nabavljali su ih od svukud, ali ovo je prvi kupljen u Splitu kod ovlaštenog zastupnika.

Nazlić je čekao u redu od sedam sati ujutro, neki su došli i ranije, ali su se vratili u postelju vidjevši da nije tolika navala, a da uređaja, kako rekoše odgovorni, ima dovoljno.

Ranom zorom ustali
- Zadovoljna sam odazivom, tim prije što sam čula kako u Splitu ljudi ne ustaju prije podne. Činjenica da su u redu čekali od 6 sati, za nas je uspjeh – zadovoljna je bila Maria Zesch, šarmantna direktorica marketinga. Tako mlada, a tako uspješna, i još dobro informirana!Ljubazni su bili i ostali djelatnici T-Mobileova prodajnog centra, odgovarali su na pitanja kupaca, dočekali ih pićem i slatkišima.

– E da je svugdje i uvijek ovako – komentirala je jedna gospođa kojoj iPhone nije bio cijenom prihvatljiv pa je gledala druge jeftinije uređaje. Nazlić i većina ostalih kupaca priklonili su se pretpalti na godinu dana po 150 kuna mjesečno pa ih je sam uređaj stajao 2200 do 2800 kuna. Nije strašno.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije