Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUZEJ BEĆARCA
Povratak na članak

Plenkovića dočekali bećarcem u Pleternici: Sišo Andrej s Pelješkoga mosta...

Bećarac je nematerijalno kulturno dobro zaštićeno od strane UNESCO-a. U Pleternici nikada nisu poricali da taj napjev nije samo njihov. On pripada cijeloj Slavoniji, Baranji i Srijemu, izvodi se i u dijelovima južne Mađarske i Vojvodine.

Komentari 1

BR
Brankko
04:28 18.02.2023.

Lijepo. Ali u vijesti imamo dvije fotografije, i na njima mi obični ljudi možemo prepoznati samo osobu inicijala AP. Ne bi li bilo lijepo da znamo koja je od prikazanih osoba Jasna Hoffmann, koja je za taj muzej sigurno mnogo važnija nego osoba inicijala AP.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.