Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.07.2016. u 14:45

Kada bismo bili zločesti, rekli bismo da je prepisao HDZ-ov (Karamarkov) program

Start kampanje Andreja Plenkovića poprilično je mlak. Budući da je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, njegovo je jučerašnje predstavljanje programa, zapravo, početak kampanje za parlamentarne izbore.

Budući da je startna pozicija HDZ-u, pa time i Plenkoviću, prije izbora ionako oslabljena, ne samo promašenom Vladom HDZ-a i Mosta i Karamarkovim rušenjem te Vlade nego i stranačkim sukobima starih struktura, to više je Plenković u kampanju trebao ući srčanije. Nije ponudio nijedan novi detalj, osim samog sebe, a ako bismo bili zločesti – rekli bismo da je dobrim dijelom prepisao HDZ-ov (Karamarkov) program uz nekoliko svojih odrednica.

Naravno, nije riječ o copy-pasteu, riječ je o temeljnoj HDZ-ovoj politici, kontinuitetu kojeg se nijedan novi predsjednik ne može odreći (osim što će se odreći prošlosti i radikalizma, čega se i Karamarko najavio odreći u novom mandatu koji je ekspresno završio), ali Plenković je u tu poznatu priču trebao ubaciti pokoji novi začin. Najveća je senzacija ispala najava izmjena Statuta HDZ-a, što je ideja Davora Ive Stiera, koja počiva na demokratizaciji HDZ-a i uvođenju stranačkog referenduma, ali to je nešto što se isključivo tiče HDZ-a, a ne države i društva. Plenković kao novitet u odnosu na Karamarka prihvaća sučeljavanje sa Zoranom Milanovićem, i to je dobro, samo Plenkoviću će za to trebati više srčanosti i strasti od one koju je pokazao na predstavljanju programa.

Predstavio ga je u prostorijama HDZ-a, što nije sporno jer je jedini kandidat i de facto novi šef stranke, a time je pokazao i dozu skromnosti jer se ne razmeće po zagrebačkim hotelima. Skromnost je pohvalna, samo nedostajalo je inovativnosti. Izbori su svojevrsni šouprogram, a Plenković je prezentaciju odradio školski korektno. HDZ je uoči izbora u debelom minusu, SDP je već formirao koaliciju i oteo im HSS, sad je na Plenkoviću da povuče koliko može.

A tu nema mjesta školskoj korektnosti jer je HDZ u crvenom minusu...

>>'HSS sa SDP-om zbog matematike i brojeva na izbornim listama, HDZ je sad jedina demokršćanska opcija'

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
17:23 09.07.2016.

Kome treba više pompoznosti nego novinarima, običnom čovjeku se to pomalo gadi! Više skromnosti nam ne bi bilo na odmet. Prst gore za Plenkovića!

MR
MrkiMedo
12:54 10.07.2016.

Zar je Milanovićev "program" bolji? Kupovanje vodja stranaka, koje bi potencijalno mogle koalirati s HDZ-om. To je program? Kupio je Beljaka mjestom podpredsjednika Vlade i to je to. Od "posudjivača"kazetofona iz tudjih automobila, do podpredsjednika Vlade, ogroman je skok. Bolju ponudu ne može dobiti. A da li će Hrvatska time profitirati? Neće. Zato je Plenkovićev program, kakav god bio, bolji od Milanovićevog. Tisuću puta!

V1
Vinkazeljka 1115
18:30 09.07.2016.

Mlak ,osim što je ponudio sebe ne nudi neki program,već viđeno kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije