Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravovaljana kandidatura za šefa HDZ-a

Andrej Plenković skupio 37.000 potpisa podrške članova stranke

andrej plenković
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.07.2016.
u 13:15

Plenković je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, a izbori za novog predsjednika će se održati u nedjelju, 17. srpnja

Središnje izborno povjerenstvo za izbor predsjednika HDZ-a pravovaljanom je danas utvrdilo kandidaturu za predsjednika Andreja Plenkovića istaknuvši kako je ona predana u propisanom roku s 36.989 potpisa podrške članova stranke.

"Središnje izborno povjerenstvo za izbor predsjednika HDZ-a na sjednici održanoj 7. srpnja 2016. donijelo je Odluku o utvrđivanju pravovaljanosti kandidature za izbor predsjednika HDZ-a. Odlukom se utvrđuje da je Andrej Plenković podnio kandidaturu za predsjednika HDZ-a u propisanom roku, da je kandidatura podržana s 36 989 potpisa podrške članova HDZ-a te da je kandidatura kandidata Andreja Plenkovića pravovaljana", stoji u priopćenju Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a.

Izbori u HDZ-u 17. srpnja

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković je Središnjem izbornom povjerenstvu u srijedu predao potpise potpore za njegovu kandidaturu najavivši da će svoj program javnosti predstaviti u petak.

Plenković je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, a izbori za novog predsjednika će se, nakon ostavke Tomislava Karamarka, održati u nedjelju, 17. srpnja.

> > 1500 članova napušta HSP dr. Ante Starčević, osnivaju novu stranku?

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
15:52 07.07.2016.

Plenković nije nikakav kandidat jer se ni s kim ne natječe. On je unaprijed pripremljeni šef stranke koji će biti instaliran. Za biti kandidat potrebno je barem dvoje ljudi. S obzirom da kandidata i kandidature nema, ovo što se događa u HDZ-u je ismijavanje i sa strankom i s članovima i s javnošću. U konačnici, zbog ove farse biste mogli platiti cijenu na izborima. Ali sačuvat ćete pozicije u oporbenoj stranci, zar ne? A to je jedino bitno. Zadržati karijeru i stečevinu. Koga briga za naciju i državu. Evo vam i prijedlog da igrokaz bude potpuniji, kad budete "birali" šefa stranke između Plenkovića i nikog drugog, možete postaviti dvije kutije od kojih će jedna biti "šuplja" pa pozorno osluškivati hoće li se tko usuditi ubaciti kuglicu u praznu kutiju, a onda s njim postupiti kao u "demokratsko" vrijeme "druga" vam Tita kad je također bio jedan kandidat, jedan predsjednik, jedan maršal, jedan Vođa, jedna Partija, jednoumlje.

DU
Deleted user
14:45 07.07.2016.

U Partiji i njezinim novim i starim satelitima (Orah, Most, Javor, Lastavica...) panika. HDZ je jači od svih pojedinačno i zajedno.

Avatar Marko232
Marko232
14:35 07.07.2016.

Plenković, četvrti pomočnik u jednom briselskom odboru. Čak ni članstvo s pučanima im nije pomoglo. Toliko o njegovim kvalitetama. S Piculom ili Mimicom se dotični ne može niti uspoređivat. Žalosno je da hadezejci nisu našli neke sposobnije kandidate da nas predstavljaju u Briselu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije