Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA U JASENOVCU

Plenković: Važno je da mlade generacije nikad ne zaborave što se događalo u ovakvim logorima

Premijer Plenković sa suradnicim položio vijence povodom 76. obljetnice Jasenovca
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
22.04.2021.
u 09:33

To je jedno od najtragičnijih razdoblja hrvatske povijesti, kazao je premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković sa svojim je izaslanstvom položio vijenac za žrtve Jasenovca u povodu 76. obljetnice proboja posljednjih žrtava iz tog ustaškog logora.

– Došli smo odati počast svim žrtvama režima NDH i strašnim zločinima koji su počinjeni protiv Židova, Srba, Roma, Hrvata, antifašista, demokrata. To je jedno od najtragičnijih razdoblja hrvatske povijesti i važno je da mlade generacije osvijeste te činjenice i nikad ne zaborave događaje u ovakvim logorima te da postoji jasna i zajednička osuda tih zločina. Mi ćemo ovdje biti i do kraja mandata, a dolazit ćemo i kasnije. S pijetetom i sviješću da ne smijemo dopustiti da se bilo kada ponove ovakvi zločini – kazao je premijer Plenković.

 

Upitan je o zabrani ustaških znakovlja.

– Smatram da svatko tko zna nešto o našoj povijesti i logoru Jasenovac, tko razumije što ti simboli znače za pripadnike Židova, Srba, Roma, antifašista, razumiju da to nisu nazivlja koja bismo treba koristiti – kazao je.

Ključne riječi

Komentara 49

DU
Deleted user
09:44 22.04.2021.

Što se događalo? Pouči nas na osnovu dokumenata i kostiju. Eh kad se jednom istraži, treba vas sve potjerati u logor. Hrvati su spremni pokloniti se svakoj nevinoj žrtvi, samo treba pokazati žrtve(kosti). Na stranu Goldsteinove gluposti. Prekopati!!!

DU
Deleted user
10:02 22.04.2021.

Hrvati nisu ratovali da odu iz Jugoslavije zato jer im je bilo dobro. Bili su zivotno ugrozen narod. Pitajte ljude sa Manjace o Jna. Zvijezdu i bistu tita zabranit kao i ustastvo. Nema prije mira.

AM
Amen
10:09 22.04.2021.

Danas bar postoje radari za gledanje ispod zemlje.Pregledati koliko ima leševa.Bez istine nema mira na ovim prostorima nikada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije