Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETI SASTANAK NA VRHU EU

Plenković u društvu europskih lidera pratio utakmicu: Ponovno ste proslavili Hrvatsku pred cijelim svijetom

Foto: Vlada RH
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.12.2022.
u 19:39

Lideri država članica EU s našim premijerom Plenkovićem su u Španjolskoj pratili utakmicu Hrvatske protiv Brazila

Premijer Andrej Plenković nije propustio utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije unatoč tome što je danas sudjelovao na 9. sastanku na vrhu skupine EU MED-9 u Alicanteu u Španjolskoj. 

Sastanak je počeo točno u 16 sati, kada je počela i utakmica Vatrenih protiv Brazila. No, premijer je s drugim europskim liderima pratio napetu utakmicu koja je Hrvatsku odvela u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. 

 

Kao što je vidljivo na fotografijama, utakmicu su pratili preko mobitela, a osim našeg premijera, utakmicu su gledali i španjolski premijer Pedro Sánchez, predsjednik Francuske Emanuel Macron, predsjednik Vlade Portugala António Costa... Nakon što se Hrvatska plasirala u polufinale, premijer Plenkoviću svi su čestitali.

"Još jednom nas je hrvatska nogometna reprezentacija proslavila diljem svijeta. Zemlja koja uđe dva puta zaredom na Svjetskom prvenstvu u prve četiri, to je zaista autoritet u nogometu", rekao je premijer, koji je s kolegama iz još osam mediteranskih zemalja preko svog mobitela gledao penale. 

"Bilo je zaista prekrasno gledati, ne onako u miru kao što bih volio (...) Kad su došli penali, svi kolege su rekli: sad je pauza, sad ćemo ići svi gledati kod Andreja", opisao je Plenković novinarima kako je pratio završetak utakmice Hrvatske protiv Brazila na završetku devetog samita EU MED9. 

Uputio je iskrene čestitke treneru Zlatku Daliću i svim igračima s naglaskom na Brunu Petkovića, Dominika Livakovića i Luku Modrića, te rekao da će mu Alicante "ostati u srcu".

- Nikad napetiji EUMED9 uz Vatrene koji su pobijedili Brazil. Ponovno ste proslavili Hrvatsku pred cijelim svijetom! A sad, polufinale 
- objavio je na Twitteru Plenković. 

 

Komentara 2

Avatar uputnik
uputnik
21:11 09.12.2022.

Nakon poraza od Hrvatske Tito više nije izbornik Brazila.

KR
kronika20
21:40 09.12.2022.

Plenković i Dalić imaju puno sličnosti jer daju sebe sa srcem, domoljubljem, ponosom za hrvatski narod u domovini i u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije