Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gaf tjedna

Plenković tvrdi da je Hrvatsku doveo među 15 najrazvijenijih zemalja

Karlovac: Zajednička sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
26.02.2023.
u 21:34

Plenković je govorio kako će rezultati koje Hrvatska pod vodstvom HDZ-a postiže, kroz sedam do osam godina rezultirati podizanjem standarda građana na iznad 75 posto prosječnog EU standarda, a obitelji će vagati isplati li im se uopće odlaziti. - To govorimo s pozicije vlade koja je zemlju dovela među 15 najrazvijenijih zemalja -  glasi ta Plenkovićeva izjava.

Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković tvrdi da je njegova vlada dovela Hrvatsku među 15 najrazvijenijih zemalja!? Na obilježavanju 33. obljetnice osnivanja HDZ-a Karlovca i karlovačke županije Plenković je govorio kako će rezultati koje Hrvatska pod vodstvom HDZ-a postiže, kroz sedam do osam godina rezultirati podizanjem standarda građana na iznad 75 posto prosječnog EU standarda, a obitelji će vagati isplati li im se uopće odlaziti. - To govorimo s pozicije vlade koja je zemlju dovela među 15 najrazvijenijih zemalja -  glasi ta Plenkovićeva izjava. Dva dana kasnije pokušao je pojasniti tu svoju izjavu o super razvijenoj Hrvatskoj.

- Ja to govorim već dva mjeseca, ovi koji to dešifriraju, ako ne znaju, neka odu na internet pa vide kojih je to 15 zemalja u NATO-u, u EU, u europodručju i u Schengenu – istodobno. Stvar je poznata na internetu - objašnjavao je Plenković. A nije potrebno surfati internetom, dovoljno je imati barem malo znanja da se sruši ta njegova teza.

Pa recimo samo što se tiče Europe da primjerice Švicarska nije ni u NATO-u, ni u EU, ni u euro zoni, da Austrija nije u NATO-u, da Norveška nije u EU i eurozoni, da Češka i Danska nisu u eurozoni kao i Švedska koja pak tek sad želi ući u NATO… a to su sve daleko razvijenije države od Hrvatske. Kad gledamo globalno, Hrvatska nije ni članica OECD-a - Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj koja okuplja 38 najrazvijenijih zemalja svijeta!? A s druge strane primjerice u NATO-u, EU, Schengenu i eurozoni je primjerice i jedna Grčka koja se baš ne može svrstati kao naravno ni Hrvatska među 15 najrazvijenijih zemalja ni Europe, a kamoli svijeta. 

VIDEO: Plenkovića dočekali bećarcem u Pleternici: Sišo Andrej s Pelješkoga mosta...

 

Komentara 14

Avatar D_amating
D_amating
22:40 26.02.2023.

Je, doveo nas da gledamo s nosićima pritisnutim na staklo dok oni "ručaju"... a onda kresnemo još jednu šibicu... dok ne zaspemo zauvijek u snijegu...

DU
Deleted user
09:44 27.02.2023.

Čovjek odavno ne hoda po zemlji, a niti nije u Hrvatskoj. Njega brine samo Bruxeless i udovoljavanju svim zahtjevima ekipici od tamo od koje očekuje da će ga negdje smjestiti i dodatno uhljebiti. Ono što bi najprije mogao dobiti ii što će dobiti samo je pitanje vremena je za početak smještaj u Remetincu. To više uopće nije upitno. Samo je pitanje koliko ćemo još na to čekati. Sanader je za ovoga lika mala beba.

DU
Deleted user
09:40 27.02.2023.

Ma mislio je po korupciji i nepotizmu! To, DA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije