Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA NA KLISU

Plenković o mogućem susretu s Milanovićem: Što se nas tiče, mi dolazimo na rođendan 4. gardijske brigade

Split: Plenković se sastao sa stranačkim kolegama i kandidatom za gradonačelnika
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
28.04.2022.
u 17:05

Plenković će u 18 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred spomen-kapele Vojarne Sveti križ na Dračevcu

Premijer Andrej Plenković danas sudjeluje na Svečanoj akademiji u povodu 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade na Tvrđavi Klis.

Plenković će u 18 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred spomen-kapele Vojarne Sveti križ na Dračevcu, a u hotelu Cornaro dao je i izjavu za medije povodom posjeta Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Podsjećamo, predsjednik Republike Zoran Milanović neće danas sudjelovati, kao što je najavljeno, na središnjoj komemorativnoj svečanosti u povodu Dana sjećanja na žrtve Holokausta – Jom Hašoa u Jasenovcu, nego će sudjelovati na Svečanoj akademiji u povodu 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade na Tvrđavi Klis.

Plenković je na početku komentirao izbore u Splitu. 

- Smatram da oni koji su nepotrebno organizirali izbore i odveli Splićanke i Splićane na izbore koji se događaju samo godinu dana nakon što nemaju nikakvih rezultata trebaju odgovarati za to. Onaj tko dobije povjerenje treba odraditi posao a ne provocirati nepotrebne izbore svako malo - kazao je Plenković. 

- Program našeg kandidata Zorana Đogaša će donijeti rješenje i razvitak koji znači kvalitetu u Splitu. Vjerujemo da će ga građani Splita podržati. Zoran je nastupio svega 10 minuta u eteru, a prema anketama ima 23 posto potpore. To je ogroman potencijal za rast, a siguran sam da će se taj broj značajno promijeniti. Ovako kako je sada, teško da će funkcionirati - kazao je.

Osvrnuo se i na dolazak predsjednika Zorana Milanovića na svečanost na Klisu. 

- Što se nas tiče, mi dolazimo na Klis zbog rođendana 4. gardijske brigade. Vjerojatno će svi sada biti gore - kazao je.

Na pitanje nije li on ''bojkotirao Milanovića'', Plenković je odgovorio:

- Nemojte citirati ono što nije potpuno. On je taj koji je bojkotirao. Imamo rusku agresiju na Ukrajinu, službeno sam uputio dopis da se održi sastanak Nacionalnog vijeća za nacionalnu sigurnost, a on to bojkotira već više od 60 dana. Što se sada promijenilo, ne znam, što se to mene tiče.

Komentirao je i stanje s opskrbom plina u Hrvatskoj. 

- U ovom trenutku Hrvatska nema nikakvog problema s opskrbom plina i energentima, a cijeli proces napuštanja ruskog plina mora ići po fazama. Sve normalno funkcionira i tako će biti i dalje - kazao je. 

Podsjetio je na izgradnju LNG terminala na Krku, kojem su sada dodatno povećani kapaciteti, te naveo da više od 57 posto konzumiranoga plina u Hrvatskoj dolazi preko Krka, 21 posto je domaća proizvodnja, a samo 22 posto je ruski plin, koji dolazi iz Mađarske.

Nije situacija u svakoj članici EU ista, dodao je Plenković, i zato je važno da smo mi na vrijeme osigurali alternativni pravac dobave plinom. "I zato smo ovako mirni i smireni i sve normalno funkcionira, a tako će biti i dalje", zaključio je Plenković.

>> VIDEO Milanović: 'Zekanović je šetao hrvatskim Saborom s narkotikom. Mislim, da sam ja bio tamo možda bi se poslužio...'

Komentara 8

VI
Vivian
17:49 28.04.2022.

Povedi i novu potpredsjednicu i koalicijskog partnera.

Avatar SileZla
SileZla
17:23 28.04.2022.

Klis je prikladno mjesto da se pohrvaju, kao hajduci i uskoci u drevno vrijeme.

KI
kiselovrhnje
17:44 28.04.2022.

Vidi njuska sto glume najvece Hrvatine, polazu vijence gdje god stignu, a sto su radili Plenkovic i Milanovic 91-e kada su bili u naponu snage? Jedan imao 21, a drugi 25 godina. Ginuli su s puskom i puno mladi, a nisu dobili lipe od drzave kao sto ste se vi nakacili vec desetljecima ne prestajete muzat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije